Tudomány-Tech

Kell-e félni a Bermuda-háromszögben? Tapasztalt pilóta árulta el

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 4:47

Azt ő is elismeri, hogy a Bermuda-háromszög rejtélyéről szóló történetek nagyon izgalmasak.

Évszázadok óta rejtélyek kimeríthetetlen forrása a Bermuda-háromszög: mindenki hallott már történeteket hajókról és repülőgépekről, amelyek soha nem kerültek elő, miután eltűntek a térségben. Már magában az a tény is fokozza a Bermuda-háromszög rejtélyességét, hogy itt éri el az Atlanti-óceán a legnagyobb mélységét, több mint 8,3 kilométert.

Az Explore.com egy tapasztalt pilótát kérdezett arról, hogy mi az igazság a Bermuda-háromszöggel kapcsolatban. Richard Levy több mint négy évtizedig dolgozott egy nagy amerikai légitársaságnál, meg sem tudja mondani, hogy ezalatt hányszor kellett átrepülnie a térségen. Abban viszont biztos, hogy a Bermuda-háromszögben nem tűnt el több repülőgép vagy hajó, mint a világ más részein.

A nyugalmazott pilóta szerint a Bermuda-háromszög rejtélyéről szóló történetek rendkívül izgalmasak és nagyon jó filmeket lehet belőlük készíteni, de hemzsegnek a pontatlanságoktól és ellentmondásoktól. Vannak olyan rémtörténetek, amelyek azt állítják, hogy hatalmas viharok nyeltek el hajókat vagy repülőgépeket a Bermuda-háromszögben, de ha utánanézünk, azt láthatjuk, hogy csendes volt aznap az időjárás arrafelé. Az is előfordult, hogy egy hajó, amiről azt állították, hogy eltűnt a Bermuda-háromszögben, később felbukkant egy kikötőben.

Levy azt mondta, hogy a Bermuda-háromszög mítosza soha nem befolyásolta annak eldöntésében, hogy átrepüljön-e a térségen. 

A repülési szabályzatokban nem is esik szó a Bermuda-háromszögről, egy szóval sem írják sehol, hogy fokozott óvatosságra volna szükség az áthaladáskor. 

Sőt, a pilóta úgy tudja, hogy a tekintélyes londoni biztosítótársaság, a Lloyd’s sem fordít különös figyelmet a Bermuda-háromszögre, nem számol fel magasabb biztosítási költséget az ott áthaladó hajókra.

Az utazóknak azt tanácsolja Richard Levy, hogy szórakozzanak jól a Bermuda-háromszögről szóló történeteken, de ne hagyják, hogy a félelem elrontsa a repülés élményét: ha arrafelé repülnek, pihenjenek és élvezzék az utat annak tudatában, hogy a Bermuda-háromszög rejtélye csak egy szórakoztató mítosz.

Korábban a Házasodna a gazda egyik szereplője így hitette el a műsor egyik résztvevőjével, hogy elsüllyedt a Bermuda-háromszögnél:


Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Tudomány-Tech#bermuda-háromszög#repülés#rejtély#pilóta#ma#utazás

Címlapról ajánljuk