Tudomány-Tech

Mindkét irányba hajlíthatók lesznek a Samsung telefonjai

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 16:02

Az eddig soha nem látott újítást akár már az idén nyáron érkező Galaxy Z Flip6 is megkaphatja.

Dübörög a 2024-es Las Vegas-i CES technológiai kiállítás, amin mások mellett a Samsung is képviselteti magát, és rántja le a leplet legújabb termékeiről. A gyártó pedig most az évek óta lényegében változatlan, hajlítható képernyős telefonjai terén is előállt egy váratlan újítással – írja a hvg.hu.

Az expón a gyártó megmutatta az In&Out Flip nevű koncepciót, amely immáron mindkét irányba engedi hajlítani a kijelzőt.

A lap megjegyzi: a technológiának köszönhetően voltaképpen megszűnhetne a külön külső kijelző – ha a készüléket a másik irányba hajtjuk meg, a belső egység rögtön külsővé válik. Így könnyebbé, vékonyabbá és bizonyára olcsóbbá is válhatnának ezek a készülékek, mert nem lesz szükség extra alkatrészek. 

A CNET stábja videón is bemutatta az új koncepciót:


A piacon jelenleg csak az egyik irányba hajlítható telefonokat lehet kapni, ha viszont ezt majd oda-vissza is meglehet majd tenni, az megterhelheti majd a telefonokat – így kulcskérdés, hogy mennyire lesznek strapabírók ezek a készülékek. A vállalat egyelőre csak annyit közölt, hogy az összecsukható paneleket -20 és 60 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, homokkal és vízzel is teszteli.  

Na de mégis mikor kerülnek a boltok polcaira ezek a telefonok? – tehetnénk fel a kérdést. Van, hogy a CES-en bemutatott technológiai újításokra éveket kell várni, de az sem zárható ki, hogy már az idén nyáron debütáló Galaxy Z Flip6 megkapja a két irányba is hajtható képernyőt.

Nyitókép: Twitter / X

 

#Tudomány-Tech#Samsung#okostelefon#hajlítható#telefon#ces

Címlapról ajánljuk