Tudomány-Tech

Már letölthető a népszerű levelezőprogram telefonkímélő verziója

rtl.hurtl.hu

2023. december 16. 14:19

A Microsoft ígérete szerint a leggyengébb eszközökön, valamint 2G/3G-hálózatokon is jól fut az Outlook új változata.

Az egész világon elérhetővé válik a Microsoft levelezőprogramjának legújabb változata, az Outlook Lite, amely a cég ígérete szerint a leggyengébb telefonokon, sőt a böngészésre már szinte használhatatlan 2G (EDGE) mobilhálózaton is megfelelően működik majd – szúrta ki hvg.hu.

Mint írja a lap, a cég már tavaly augusztusban bemutatta a hardverrel óvatosan bánó Outlook Lite appot, de eddig csak néhány kiválasztott régióban volt elérhető. A Microsoft most viszont kiterjeszti minden országra, így már bárki letöltheti a telefonkímélő levelezőprogramot a Play Áruházból.

Na de mit is jelent az pontosan, hogy óvatosan bánik a hardverrel az applikáció? – tehetnénk fel a kérdést. A cég szerint a következő előnyei vannak:

  • a telepítőfájl és a telepített program is nagyon kevés tárterületet foglal;
  • a rendkívül gyenge telefonokon is gyorsan fut, akkor is, ha a készülékben csak 1 GB RAM van;
  • takarékosan bánik az akkumulátorral;
  • valamint jól fut a korszerűtlen, 2G/3G-hálózatokon is.

A portál megjegyzi: Microsoft bizonyára a fejlődő országokba szánja az alkalmazást, ahol sok gyenge, belépőszintű eszköz lehet forgalomban, ugyanakkor azok számára is hasznos lehet, akik csak a levelezéssel összefüggő feladatokra keresnek egy egyszerű, sallangmentes programot.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

 

#Tudomány-Tech#microsoft#outlook#email#levelezés#levelezőrendszer#levelezőprogram#okostelefon#alkalmazás#applikáció#play áruház

Címlapról ajánljuk