Tudomány-Tech

Ha Androidot használ, imádni fogja ezt az új funkciót

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 26. 9:45

Az Android alkalmazásarchiválója már a Play Áruházban is elérhető, így rengeteg tárhelyet meg lehet spórolni anélkül, hogy végleg megválnánk kedvenc appjainktól.

Akár egy alkalmazás által elfoglalt tárhely 60 százaléka is felszabadítható lehet az Android alkalmazásarchiváló új funkciójával, amelyet már a Play Áruházban is be lehet kapcsolni – írja a hvg.hu.

Bizonyára sok emberrel előfordult már, hogy annyi alkalmazást töltött le, hogy betelt a telefon tárhelye. Az Android alkalmazásarchiválója azoknak jelenthet megoldást, akiknek betelt a tárhelyük, mégsem szeretnének végleg megválni kedvenc appjaiktól.

A Google által még tavaly bejelentett funkció lényege, hogy az adott applikációból csak a felhasználói adatokat hagyja meg a készüléken, minden más törlődik. Így, ha szükségünk lenne az archivált alkalmazásra, nincs más dolgunk, mint újból letölteni, és onnan folytatni, ahol a törlés előtt abbahagytuk.

A funkció eddig is működött az újabb Android-verziókban, de csak akkor, amikor mér vészesen elfogyott a tárhely. Most viszont a Play Áruházba is bekerül, ahol az Általános (General) menüben lehet bekapcsolni. Akár 60 százaléknyi tárhely is felszabadítható, több tíz GB-ot lehet nyerni ezzel a hasznos funkcióval.

Az archivált alkalmazások nem törlődnek a kezdőképernyőről, hanem egy kis felhő ikon fogja jelezni, hogy az újbóli letöltésig nem lehet majd használni azokat.

Nyitókép: Nikolas Kokovlis / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#android#play áruház#tárhely#applikáció#alkalmazás

Címlapról ajánljuk