Tudomány-Tech

Fesztivál miatt okoztak közlekedési dugót az önvezető taxik San Franciscóban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 14. 19:15

Sokan összejöttek bulizni, használták a mobil internetet, a kocsiknak nem maradt elég sávszélesség, úgyhogy leálltak.

Önvezető autók okoztak közlekedési dugót pénteken este San Franciscóban – írja a CNN.

A kaliforniai szabályozó hatóságok épp a napokban döntöttek úgy, hogy a sofőr nélküli taxikat működtető társaságok a hét minden napján, a nap 24 órájában üzemeltethetik járműveiket a városban. A Cruise nevű társaság nemrég jelentette be, hogy önvezető autóik már négymillió mérföldet tettek meg – az ő járműveik álltak el több kereszteződést is mintegy negyed órára, bekapcsolt vészvillogóval.


A városban éppen az Outside Lands nevű zenei fesztivál zajlott. A Cruise szerint a fesztivál miatt megnőtt a mobilinternet-hálózat kihasználtsága, és a járműveiknek nem maradt elég sávszélesség, ez okozta a leállást. Hozzátették, hogy vizsgálják az esetet, és dolgoznak azon, hogy ne ismétlődjön meg.

A San Francisco-i döntéshozó testület elnöke, Aaron Peskin azt mondta, hogy az önvezető autókat működtető társaságok százával zúdítják a járműveket a város utcáira. Szerinte ezeknek a cégeknek szünetet kellene tartaniuk, amíg nem tökéletesítik a technológiájukat.

A városban tevékenykedő rendőrök, seriffek és tűzoltók szervezetei levélben fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy az önvezető járművek akadályozhatják őket, ha sürgős esethez sietnek. A helyi tűzoltóság idén már 55 ilyen esetet jegyzett fel.

#Tudomány-Tech#san francisco#önvezető autó#dugó

Címlapról ajánljuk