Tudomány-Tech

Kiderült, ki veszi át a Twitter irányítását Elon Musktól

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 19:24

Linda Yaccarino, az NBCU hirdetési ágának vezetője ül majd be a Twitter elnöki székébe, miután Elon Musk leköszönt posztjáról.

Linda Yaccarino, az NBCU globális reklámért és partnerségért felelős elnöke lesz a Twitter új vezérigazgatója – jelentette be Elon Musk, a közösségi oldal tulajdonosa pénteken.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Tesla és a SpaceX vezére csütörtökön közölte a Twitteren, hogy új vezérigazgatót talált a közösségi oldal élére. Posztjában akkor még nem nevezte meg pontosan, ki veszi át a szebb napokat is megélt platform irányítását, de már elkezdődtek a találgatások.

Állítólag a posztra a Yahoo és a YouTube korábbi vezérigazgatói, valamint Musk agykutatási cégének, a Nauralinknek az egyik vezetője is szóba került. Végül a Wall Street Journal értesülései bizonyultak igaznak, hiszen a Comcast telekommunikációs konglomerátum tulajdonában lévő NBCU-tól érkezik az új Twitter-vezér.


Mint írja, Linda elsősorban az üzleti működtetésére fog koncentrálni, Musk pedig azt követően „csak” igazgatótanácsi elnök és technológiai igazgató lesz, feladata a terméktervezésre és innovációkra irányul majd. A milliárdos korábbi posztjában azt írta, hogy új vezérigazgató hat hét múlva kezdi meg munkáját.

Április elején Musk már arról beszélt, hogy akár el is adná a Twittert, ha megfelelő ember jelentkezne be érte. A megosztó milliárdos „fájdalmasnak” és „hullámvasútnak” nevezte a vállalat vezetését, de nem bánta meg, hogy megvette a közösségi oldalt. Musk most leköszön az elnöki posztról, de továbbra is a cég tulajdonosa marad.

Nyitókép: Rebecca Blackwell / AP Photo

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#vezérigazgató#csere#bejelentés

Címlapról ajánljuk