Tudomány-Tech

Elon Musk távozik a Twitter éléről

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 15:30

A milliárdos egyelőre nem nevezte meg az utódját, akiről csak annyit lehet tudni, hogy nő.

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa csütörtökön bejelentette, hogy új vezérigazgatót talált a közösségi oldal élére. Egyelőre nem nevezte meg a személyt, csak annyit t udni róla, hogy nő, és sajtóértesülések szerint NBCUniversal médiacégtől érkezhet – írja a Reuters.

A Szilícium-völgy belső köreiben már csütörtökön elkezdődtek a találgatások az új vezérigazgató személyéről. Állítólag a posztra a Yahoo és a YouTube korábbi vezérigazgatói, valamint Musk agykutatási cégének, a Nauralinknek az egyik vezetője is szóba került.  


Mint Musk írja, az új vezérigazgató hat hét múlva kezdi meg munkáját, Musk pedig azt követően „csak” igazgatótanácsi elnök és technológiai igazgató lesz. A Wall Street Journal információi szerint Linda Yaccarino, az NBCU globális reklámért és partnerségért felelős elnöke lehet az új vezérigazgató. A nő nem válaszolt azonnal a sajtó megkeresésére.

Musk tavaly októberben összesen 44 milliárd dollárért – akkori árfolyamon körülbelül 18 ezer milliárd forintért – vásárolta meg a Twittert, ami mostanra alig 20 milliárd dollárt érhet egy kiszivárogtatott dokumentum alapján. Az üzlet a vártnál rosszabbul pörgött, ezért drasztikus változtatásokat hozott az oldal életében.

Menteni a menthetőt

Április elején már arról beszélt, hogy akár el is adná a Twittert, ha megfelelő ember jelentkezne be érte. A megosztó milliárdos „fájdalmasnak” és „hullámvasútnak” nevezte a vállalat vezetését, de nem bánta meg, hogy megvette a közösségi oldalt.

Amikor átvette a platformot, mintegy 8000 ember dolgozott a vállalatnál, mostanra 1500-ra csökkent a számuk. A cég nemrégiben olyan fiókok előfizetését szüntette meg, amelyek még Musk uralma előtt kapták meg az ellenőrzött státuszt, a régi felhasználóknak ráadásul fizetniük kell azért, hogy megtarthassák a hitelességet jelző kis kék pipát.

Mint arról mi is beszámoltunk, a kaotikus új rendszerben Beyoncétől, Ronaldótól, sőt még Ferenc pápától is elvette a Twitter kék pipát, miközben rengeteg kamuprofil portyázott a platformon.

Nyitókép: Susan Walsh, File / AP Photo

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#vezérigazgató#kinevezés

Címlapról ajánljuk