Tudomány-Tech

Elon Musk: eladnám a Twittert, ha a megfelelő ember lépne színre

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 10:26

A milliárdos szerint hálátlan feladat vezetni a népszerű közösségi oldalt. Musk ugyanakkor elismerte, hogy nem kellene hajnali 3 óra után posztolgatnia. 

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa eladná a Twittert, ha a megfelelő ember jelentkezne be a közösségi oldalért. A milliárdos „fájdalmasnak” és „hullámvasútnak” tartja vezetni a vállalatot – többek között erről beszélt a világ második leggazdagabb embere a BBC-nek adott interjújában, amit több mint 3 millióan követtek élőben.

Musk tavaly októberben összesen 44 milliárd dollárért – akkori árfolyamon körülbelül 18 ezer milliárd forintért – vásárolta meg a Twittert, ami mostanra alig 20 milliárd dollárt érhet egy kiszivárogtatott dokumentum alapján. Az üzlet ugyanakkor a vártnál rosszabbul pörgött, ugyanis kevés volt az előfizető, valamint a reklámbevételek mértéke is stagnált

A Tesla és a SpaceX úrkutatási cég vezére ugyanakkor nem bánta meg, hogy megvette a közösségi platformot. Szerinte jól mennek a dolgok, azt állítja, hogy egyre többen használják az oldalt. De szóba kerültek a milliárdos megosztó agymenései is a Twitteren.

Többször lábon lőttem magam a tweetekkel? Igen. Lehet nem kellene éjjel 3 óra után posztolnom

– válaszolta Musk lap kérdésére.

Az interjúban a milliárdos azt állította, mostanra a hirdetők nagy része visszatért, nincs ok a pánikra. A BBC a nagyszabású létszámleépítésekre is rákérdezett, amely több ezer embert érintett a cégnél. Amikor átvette a platformot, mintegy 8000 ember dolgozott a vállalatnál, mostanra 1500-ra csökkent a számuk. 

Musk ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „nem volt könnyű” ekkora leépítést véghez vinni. 

A rengeteg munkavállaló, köztük sok mérnök elbocsátása miatt sokan kételkednek a Twitter stabilitásában. Musk elismerte, hogy az oldal nem mindig működött rendeltetésszerűen, azonban szerinte mindig jól kezelték a fennakadásokat, jelenleg pedig rendben működik a platform. A cég nemrégiben közölte azt is, hogy olyan fiókok előfizetését szünteti meg, amelyek még Musk uralma előtt kapták meg az ellenőrzött státuszt, a régi felhasználóknak ráadásul fizetniük kell azért, hogy megtarthassák a kék pipát. A milliárdos az interjúban elmondta, hogy mindez a jövő hét végéig teljesülni fog.

Nyitókép: Justin Lane / MTI / EPA

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#bbc#interjú#közösségi oldal#kék pipa

Címlapról ajánljuk