Folytatódik a leépítési hullám a TwitternélA legújabb létszámleépítés során legalább 50 alkalmazottnak mondtak fel – írta meg az MTI.
Tudomány-Tech

Folytatódik a leépítési hullám a Twitternél

rtl.hurtl.hu

2023. február 27. 9:58

A legújabb létszámleépítés során legalább 50 alkalmazottnak mondtak fel – írta meg az MTI.

A legújabb leépítés több mérnöki részleget is érint, köztük a Twitter alkalmazást kezelő csapatot, a hirdetési területet támogatókat, és a mikroblog műszaki infrastruktúráját működtetőket.

A beszámolók szerint így a Twitternek jelenleg 2000 alkalmazottja lehet.  

Az elmúlt hónapokban több nagy amerikai technológiai cég jelentett be létszámleépítést vagy létszámstopot a lassuló növekedés miatt. Az Alphabet, a Google anyavállalata január közepén jelentett be 12 ezer fős leépítést, a Microsoft 10 ezer állást szüntet meg, a Meta, a Facebook anyacége 11 ezer fős leépítést jelentett be, az Amazon, a világ legnagyobb online kiskereskedője pedig 18 ezer munkahelyet szüntet meg a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.

A Twitter tavaly novemberben 3700 alkalmazottat küldött el a cégtől Elon Musk költségcsökkentő intézkedéseinek részeként. A milliárdos amerikai üzletember ekkor vette át a társaság vezetését és egy személyben látja el a cég teljes igazgatását, miután a 44 milliárd dolláros adásvétel lezárultával felmondott a cég vezetőinek és az igazgatóság tagjainak.

Nyitókép: unsplash.com

#Tudomány-Tech#twitter#elbocsátás#leépítés#elon musk

Címlapról ajánljuk