Tudomány-Tech

Elon Musk: Csődbe mehet a Twitter

Mohos MátéMohos Máté

2022. november 11. 5:09

A cégvezér egymilliárd felhasználót szeretne, és azt, hogy a Twitter bevételeinek fele az előfizetőktől származzon.

A Twitter bukását pedzegeti Elon Musk: a cégvezér először egy hajnali háromnegyed háromkor kiküldött belsős emailben beszélt arról, hogy „jelentős előfizetői bevételek nélkül jó esély van arra, hogy a Twitter nem éli túl az elkövetkező gazdasági visszaesést”, írja a Business Insider.

Ezen kívül egy kiszivárgott felvételen arról beszél a Verge szerint: „Mindenképpen több pénzt kell keresnünk, mint amennyit költünk. Ha nem ez történik, akkor a csőd sincs kizárva”. Ezen a felvételen arról is beszélt, hogy minimum egymilliárd felhasználót szeretne látni az oldalon.

Nyolcmilliárd ember él. Ha nincs legalább egymilliárd ember a rendszerünkön, akkor csak az emberek nagyon kevés százaléka van rajta

– fogalmazott a világ leggazdagabb embere. Arról is beszélt, hogy azt szeretné: a cég bevételeinek fele származzon az előfizetőktől, tehát azoktól, akik havi nyolc dollárt költenek a kék pipák kaotikusan átalakított rendszerére, amit már az első napokban megrohamoztak a csalók.

Közben a cég biztonsági vezetője és a marketingosztály feje is felmondott Musknak. Az új igazgató az elmúlt pár hétben több ezer alkalmazottat rúgott ki (igaz, többeket visszahívott), a többieknek pedig megtiltotta a home office-t. A Twitter hirdetői és az amerikai hatóságok is aggódva figyelik a helyzetet: a csökkenő stábbal lehet, hogy nem lesz képes biztonságosan futni a platform, és a vállalatok inkább máshol reklámoznának.

Nyitókép: Taylor Hill / Getty Images

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#csőd#home office#bevétel

Címlapról ajánljuk