Bulvár

Egy hete lett Elon Muské a Twitter, máris bezuhantak bevételek, szerinte az „aktivistacsoportok” miatt

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 16:05

A milliárdos a szólásszabadságot félti a gyűlöletbeszéd elharapózása miatt aggódóktól.

Egy hete tette rá a kezét a Twitterre a világ leggazdagabb embereként számon tartott Elon Musk, aki rögtön tisztogatásba kezdett a dolgozók közt, miközben szélsőjobboldali összeesküvéselméletek terjesztésére is maradt ideje. Az továbbra sem világos, hogy az üzletember milyen stratégia mentén vágott bele a 44 milliárd dolláros üzletbe, de a hirdetőknek címzett fennkölt nyilatkozatban azt állította, hogy nem a pénz érdekli, hanem hogy az emberiségen segítsen.

Pénteken viszont már arra panaszkodott Elon Musk egy Twitter-bejegyzésben, hogy jelentősen lezuhantak a közösségi platform bevételei, mert „aktivista csoportok nyomást gyakorolnak a hirdetőkre”, noha „semmi nem változott a moderációval kapcsolatban, és mindent megtettünk, hogy megnyugtassuk az aktivistákat”.

Megpróbálják elpusztítani a szólásszabadságot Amerikában

– panaszkodott a milliárdos, aki nem fejtette ki bővebben, mire gondol.


Az viszont tény, hogy az elmúlt napokban sokan fogalmaztak meg aggályokat azzal kapcsolatban, hogy Elon Musknak a szólásszabadsággal kapcsolatos nézetei a szélsőséges hangokat bátoríthatják újonnan megvásárolt közösségi platformján. Polgárjogi szervezetek a Twitter legnagyobb hirdetőit arra szólították fel, hogy kérjék számon Elon Muskon a gyűlöletbeszéd elleni fellépést – emlékeztetett a New York Post.

Az üzletember már napokkal ezelőtt igyekezett lépéseket tenni annak érdekében, hogy az elmaradó hirdetési bevételeket más forrásból pótolja: először bejelentette, hogy húsz dollárt fog szedni havonta a felhasználóktól fiókjuk eredetiségének igazolásáért, mire a híres író, Stephen King kifakadt, hogy szerinte a Twitternek kellene fizetnie neki azért, hogy használja a platformot. Elon Musk erre azt válaszolta, hogy „ki kell fizetnünk a számláinkat valahogy, a Twitter nem tud teljesen a hirdetőkre támaszkodni”, majd hozzátette, hogy „mit szólnál 8 dollárhoz?”


Nyitókép: MTI/AP/Invision/Evan Agostini

#Bulvár#elon musk#twitter#panasz#gyűlöletbeszéd#szólásszabadság

Címlapról ajánljuk