Külföld

Máris szélsőjobbos konteókat terjeszt a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 17:14

Alig pár napja írta alá a szerződést.

Szélsőjobboldali összeesküvés-elméletet terjesztett a Twitteren a portál új tulajdonosa, Elon Musk, írja az Independent. A lap szerint Musk arról osztott meg egy alaptalan konteót, hogy pár napja egy férfi kalapáccsal támadta meg Nancy Pelosi demokrata házelnök férjét.

Musk a volt demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton azon posztjára reagált, ami elítélte a republikánus körökben terjedő konteókat, amikben Paul Pelosi támadója is hitt. Musk válaszában azt írta, hogy „Van egy kis esély rá, hogy több van ebben a sztoriban, mint látszik.”

Emellé egy megbízhatatlan, szélsőséges lapról származó cikket linkelt, ami azt állította, hogy a 82 éves Pelosi valójában meleg, és egy melegbárban találkozott részegen a támadójával. Pelosi-t jelenleg kórházban ápolják, mert megrepedt a koponyája, miután David DePape betört a házába, és fejbevágta egy kalapáccsal, miközben üvöltve kereste Nancy Pelosi-t, aki épp nem tartózkodott otthon.

Musk ennél mélyebben nem ment bele az ügybe. A férfi korábban azt ígérte, hogy újragondolja a Twitteren megjelenő tartalmak moderálását. Egyértelművé tette, hogy nem ért egyet azzal a gyakorlattal, hogy kitiltják a többszörösen szabálysértő felhasználókat.

Egy nappal a megvásárlás határideje előtt Musk szokatlanul hosszú bejegyzést írt arról, hogy a Twitter nem válhat olyan platformmá, amelyen bárki felelőtlenül posztolhat. Vásárlási szándékát azzal indokolta, hogy segíteni akarja az emberiséget, „amelyet szívből szeret”.


Nyitókép: Patrick Pleul / MTI / EPA

#Külföld#elon musk#twitter#konteó#Nancy Pelosi#támadó#hillary clinton

Címlapról ajánljuk