Külföld

Szélsőjobbos konteóhívő tört be Nancy Pelosi házába

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 29. 9:46

A 42 éves David DePape pénteken tört be a házelnök és férje otthonába, a férfi korábban szélsőjobbos mémeket és összeesküvés-elméleteket terjesztett Facebookon.

Azonosította a rendőrség azt a betörőt, aki péntek kora reggel megtámadta Nancy Pelosi házelnök férjét, írja a CNN. Amit jelenleg tudni lehet róla, az alapján egy szélsőjobboldali nézeteket valló, összeesküvés-elméletekben hívő férfi képe rajzolódik ki.

A 42 éves David DePape körülbelül 20 évvel ezelőtt hagyta el Kanadát, és Kaliforniába költözött. Maga mögött hagyott családtagjai és kaliforniai ismerősei furcsa figurának írták le.

DePape meglehetősen aktív volt a Facebookon, ahol leginkább rasszista, homofób, Q-Anon szélsőjobboldali mémeket és a valóságtól teljesen elrugaszkodott összeesküvés-elméleteket gyártott és osztott meg, a koronavírusjárványról, a vírus elleni vakcinákról, a 2020-as amerikai választásokról, a 2021. január 6-i Capitolium elleni támadásról. Oldalát a házelnök otthona elleni támadás után a Facebook törölte.

Szélsőjobbos konteóhívő tört be Nancy Pelosi házába
Rendőrségi szalaggal zárták le Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök házának környékét San Franciscóban 2022. október 28-án, azt követően, hogy a politikus 82 éves üzletember férjét egy betörő hajnalban kalapáccsal bántalmazta – Fotó: Eric Risberg / AP / MTI

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, az amerikai képviselőházi elnök San Francisco-i házába pénteken tört be a férfi. Amerikai lapértesülések szerint a betörő egy kalapáccsal többször is fejbe vágta Paul Pelosit, Nancy Pelosi 82 éves férjét. A támadó ezután megpróbálta megkötözni az üzletembert miközben azt kiabálta: „Hol van Nancy?”

A súlyosan sérült idős Paul Pelosit az incidens után azonnal kórházba szállították, és várhatóan teljesen fel fog épülni. Nancy Pelosi a betörés idején nem volt otthon. 

Nyitókép: Kevin Wolf / AP / MTI

#Külföld#Nancy Pelosi#betörő#támadás#szélsőjobboldali#qanon

Címlapról ajánljuk