Tudomány-Tech

Elon Musk azt állítja, nem a pénz érdekli, hanem az általa imádott emberiségen akar segíteni a Twitterrel

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 19:29

De azért azt is szeretné, ha a Twitter a világ legelismertebb hirdetési platformjává válna.

Elon Musk csütörtökön – egy nappal azután, hogy egy mosdókagylóval sétált be a Twitter székházába – a közösségi oldalon közzétett patetikus nyilatkozatban magyarázta a platform hirdetőinek, hogy miért döntött a Twitter megvásárlása mellett.

A milliárdos azt állítja: fontosnak tartja a civilizáció jövőjének szempontjából, hogy legyen egy „közös digitális főterünk”, ahol széles körben lehet az elképzeléseket megvitatni anélkül, hogy a vita erőszakba fulladjon. Szerinte jelenleg nagy a veszélye annak, hogy a közösségi média „szélsőjobboldali és szélsőbaloldali visszhangkamrákra” szakad szét, ami még több gyűlöletet és megosztottságot eredményez a társadalomban.

Elon Musk úgy véli, hogy a minél több kattintás érdekében a hagyományos média is szítja ezeket a szélsőségeket, mert azt gondolják, hogy ez hoz pénzt, de ezzel elvész a párbeszéd lehetősége. Ő viszont azt állítja, nem azért vette meg a Twittert, hogy még több pénzt csináljon, hanem azért, hogy

segítsek az emberiségnek, amit szeretek,

és ezt alázattal teszi. A milliárdos azt is közölte, hogy a Twitter nem válhat olyan hellyé, ahol bármit lehet mondani következmények nélkül: a törvények betartása mellett a platformnak vonzónak kell lennie mindenki számára, akik eldönthetik, hogy mit szeretnének látni belőle éppúgy, ahogy eldönthetik, hogy filmet néznének, vagy videojátékkal játszanának.

Elon Musk azt írta, hisz abban, hogy a reklám, ha jól csinálják, gyönyörködtet, szórakoztat és tájékoztat, ezért fontos, hogy a Twitter felhasználóinak olyan hirdetéseket mutassanak, amelyek a lehető leginkább az igényeikhez igazodnak. A Twitter akar lenni a világ legelismertebb hirdetési platformja – közölte a milliárdos.


Kérdés, hogy mindezzel mennyire győzi meg a hirdetőket, akiket akár el is riaszthat, ha ígéretének megfelelően visszaengedi a platformról korábban kitiltott Kanye Westet és Donald Trumpot. Mint korábban írtuk: a közösségi médiában lábukat megvető konzervatív milliárdosok a szólásszabadság fontosságát hangsúlyozzák, de ebből leginkább a legszélsőségesebb hangok és a dezinformációt terjesztők profitálhatnak.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

#Tudomány-Tech#twitter#elon musk#hirdetés

Címlapról ajánljuk