Tudomány-Tech

Elon Musk kitalált egy új hitelesítési rendszert a Twitterre, ami pont ugyanolyannak tűnik, mint a régi

Mohos MátéMohos Máté

2022. november 9. 6:48

A kék pipa marad fizetős, a cégek, szervezetek és közéleti szereplők fiókjai viszont külön hitelesítést kapnak.

Viszonylag nagy visszhangot keltett a technológiai sajtóban, hogy Elon Musk korábban bejelentette: a közéleti személyiségek, állami szervek, valamint cégek hivatalos fiókjait hitelesítő kék pipák rendszerét teljesen átformálja: a kék pipát ezentúl bárki megkaphatja havi nyolc dollárért.

Most úgy tűnik, Musknak derengeni kezdett, hogy miért használt hitelesítési rendszert eddig az általa nemrég megvett cég, és hogy miért szükséges ez a közösségi médiában. Így a világ leggazdagabb embere ismét feltalálta a kék pipák rendszerét, csak azt ezentúl máshogy fogják hívni.

Ezután a hivatalos fiókok egy „hivatalos” bélyegzőt kapnak, ami gyakorlatilag pont ugyanúgy fog működni, mint a régi rendszer. A Guardian szerint ezt a hitelesítést nem lehet majd megvásárolni.

„A fiókok, amelyek megkapják a címkét, többek között kormányzati oldalak, vállalatok, üzleti felek, nagyobb sajtóorgánumok, kiadók és néhány közéleti személy lesznek. Nem minden korábban hitelesített fiók kapja meg a „hivatalos” címkét, írta Esther Crawford, aki a cég korai stádiumban lévő fejlesztéseiért felel.

Musk a november 1-i vásárlás után így beszélt a hitelesítési rendszerről: „A Twitter jelenleg urak és parasztok rendszere az alapján, hogy kinek van, vagy nincs kék pipája – ez szarság. Hatalmat a népnek! Kék pipa 8 dollár/hóért”,

Korábban mi is beszámoltunk róla: Elon Musk vásárlása után már egy héttel elkezdtek esni a Twitter bevételei, amit a milliárdos nem a platform szabályzatának átvariálásával, vagy a számos dolgozó elbocsátásával indokolt, hanem azzal, hogy „aktivista csoportok” befolyást a befektetőkre. Nem csak a hitelesítés rendszerénél csinált hátraarcot: több olyan dolgozót is visszavett a céghez, akiket korábban maga rúgott ki.

Nyitókép: Taylor Hill / Getty Images

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#hitelesítés#kirúgás#rendszer#fejlesztés

Címlapról ajánljuk