Tudomány-Tech

Elon Musk kirúgta azt a Twitter-alkalmazottat is, aki tavaly az irodában aludt, hogy minden határidőt teljesítsen

rtl.hurtl.hu

2023. február 27. 17:10

A termékmenedzser nevéhez fűződik a fizetős „kék pipa”.

Ahogy arról korábban az rtl.hu is beszámolt, folytatódik a leépítési hullám a Twitternél: az intézkedés több mérnöki részleget is érint, köztük a Twitter alkalmazást kezelő csapatot, a hirdetési területet támogatókat, és a mikroblog műszaki infrastruktúráját működtetőket.

A Mirror most arról ír, hogy Elon Musk Esther Crawford termékmenedzsert is kirúgta, aki tavaly arról lett híres, hogy a cég központjában aludt, annyit kellett dolgoznia. 

Crawford 2020 decemberében csatlakozott a vállalathoz, az ő javaslatára született meg a vitatott „kék pipa” verifikáció, amelyért fizetniük kellett a felhasználóknak.

Crawford tavaly feltöltött egy képet, amelyen az irodában alszik, hogy bizonyítsa, mennyire elkötelezett a cég iránt. A fotó mellé azt írta: „éjjel-nappal nyomjuk, hogy teljesítsük a határidőket. Aludj ott, ahol dolgozol!”.

Hétfőn azonban a milliárdos 200 másik alkalmazottal együtt őt is eltávolította a posztjáról. 

A vezető az elbocsátása után közleményt adott ki, amelyben sajnálkozott kicsit, de közölte, hogy akik gúnyolódnak, azok a pálya szélén vannak, nem az arénában. Hozzátette, hogy mélységesen büszke a csapatára, amiért ekkora káoszban is helytálltak. 

Nyitókép: Twitter

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#kirúgás#esther crawford#elbocsátás#közösségi média

Címlapról ajánljuk