Tudomány-Tech

Dolgoznak a fizetős TikTokon

rtl.hurtl.hu

2023. február 21. 14:06

A tartalomkészítők közvetlenül profitálhatnának videóikból.

Fizetős videók jöhetnek a TikTokra: a közösségi platform az Engadget szerint a tartalomelőállítók bevételhez jutását segítené elő új tervével. A portál úgy értesült, hogy a TikTok olyan funkciót fejleszt, ami lehetővé teszi a platformon megosztott videók készítőinek, hogy követőiktől egy dollárt, vagy akár tetszőleges összeget kérjenek a megtekintésért, azaz így közvetlenül profitálhatnának a tartalmaikból.

A kifizetések rendszerén is változtatnának, miután sok tartalomkészítő panaszkodott az alacsony összegek miatt: eszerint azok kaphatnának pénzt, akiknek legalább százezer követőjük van, és jobban jutalmaznák azokat, akik hosszabb videókat állítanak elő.

Az Engadget megkeresésére a TikTok nem kommentálta a konkrét értesüléseket, annyit közölt, hogy elkötelezett az iránt, hogy új módokon tegye a platformot értékessé és előnyössé a tartalomkészítők számára. Erre a portál szerint már csak azért is szükség van, mert az Egyesült Államokban tavaly visszaesett a TikTok felhasználói bázisa. A fejlesztések azt is segítik, hogy a platform megtartsa az influenszereket, akik másképp az Instagramhoz vagy a Snapchathez pártolnának.

Korábban itt írtunk arról, hogy a kínai tulajdonú közösségi platform milyen dilemmákat vet fel az amerikai és az uniós döntéshozók körében.

Nyitókép: cottonbro studio / Pexels

#Tudomány-Tech#tiktok#közösségi média#influenszer

Címlapról ajánljuk