Sikeresen levizsgázott két amerikai egyetemen egy mesterséges intelligencia által vezérelt programA pontszáma viszont nem lett túl magas.
Tudomány-Tech

Sikeresen levizsgázott két amerikai egyetemen egy mesterséges intelligencia által vezérelt program

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 7:44

A pontszáma viszont nem lett túl magas.

Négy jogi vizsgát is letett a ChatGPT nevű, mesterséges intelligencia által működtetett program a Minnesotai Egyetemen – írta a CNN. A csatorna szerint az igen fejlett chatbot egy pennsylvaniai egyetemen is sikerrel vett egy vizsgát.

A mesterséges intelligencia ugyan alacsony pontszámokat kapott a minnesotai egyetem kurzusain, de mindegyik esetben megfelelt a követelményeknek.  

Az értékelés szerint jól teljesített a műveletirányítási és folyamatelemzési kérdések megválaszolásában, ugyanakkor néha meglepő matamatikai hibákat követett el. A vizsgákon küszködött például az olyan feladatokkal, amikor a lehetséges jogi problémákat kellett megállapítani, viszont ezeknél a munkáknál is jól lehet használni az első vázlat létrehozására.

A tesztekkel azt próbálták megállapítani, hogy mekkora segítséget jelenthet a mesterséges intelligencia használata a puskázni akaró diákoknak. Azt egyelőre még nem tudni, hogy hányan vettek igénybe ilyen eszközt. 

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#chatbot#egyetem#vizsga#mesterséges intelligencia#chatGPT

Címlapról ajánljuk