tudomány-tech

Videó: ha elég bátor hozzá, már lazán beülhet egy önvezető autó volánja mögé

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 18:58

A hétköznapi forgalomban tesztelik a szofter által irányított Teslát Kaliforniában.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk elektromos high-tech autókat gyártó cége, a Tesla nagy energiákat fektett az önvezető személyszállító autók fejlesztésére. Az ilyen járművek tesztelése folyamatosan zajlik a Tesla székhelyén, az Egyesült Államok Kalifornia államának úgynevezett Szilícium-völgyében, ami a legnagyobb amerikai technológiai cégek otthona.

Részben önvezető funkciókkal rendelkező Teslák már eddig is közlekedtek a kaliforniai forgalomban, ám ezekkel több baleset is történt az utóbbi években. Idén arra is volt példa, hogy egy 2 millió dolláros repülőgépet tett tönkre egy rosszul működő önvezető Tesla.

Musk cége nemrég a Twitteren tett közzé egy új videót, amellyel az önvezető autókkal kapcsolatos félelmeket igyekeznek mérsékelni. A videón egy hétköznapi forgalomban haladó, önmagát irányító Teslát láthatunk.

A körforgalomba érve a vezetőülés mögött ülő tesztelő egy érintőképernyőn módosítja az autó célállomását. A teljes megfordulás azonban nem okoz problémát a szoftvernek: a Tesla teljesen szabályosan, ügyelve a többi autóra bekanyarodik a körforgalomban, majd elindul az új irányba.


A poszt alatt maga Elon Musk is elégedetten nyugtázta a videót, bár azt írta, van még mit javulni.

Nyitókép: Twitter

#tudomány-tech#önvezető autó#tesla

Címlapról ajánljuk