Tudomány-Tech

Kétmillió dolláros jetbe ütközött egy Tesla

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 22. 21:32

Az önvezető autó sofőr nélkül, lassan haladt tulajdonosa hívására, de eközben nem érzékelte, hogy egy Cirrus Vision sugárhajtású repülőgép az útjában van.

A Tesla elektromos autók képességeire nézve nem túl hízelgő videó látott napvilágot pénteken a Redditen, majd kezdett szélsebesen terjedni a Twitteren. Az nem világos, hogy a felvétel pontosan hol és mikor készült, annyi biztos, hogy egy kis amerikai repülőtéren, feltehetően valamilyen repülős eseményen rögzítette egy biztonsági kamera az incidenst, és valaki a felvétel visszajátszása közben videózta le a monitor jobb sarkát, ahol a lényeg látható.

A videón az látható, hogy egy fehér Tesla a „Summon" üzemmódban nekiütközik egy nagyjából 2 millió dollárba kerülő Cirrus Vision sugárhajtású repülőgépbe.


A Teslában nagy valószínűséggel nem ül senki, legalábbis erre utal, hogy az autó lassan halad, és fékezés nélkül nekimegy a repülőgép farokrészének, majd lassítás nélkül 90 fokkal elforgatja a nedves betonon parkoló Cirrust. Az autó csak ezután áll meg.

A gép egy Cirrus Vision SF50-es repülőgép, amelynek ára 1,76 és 2,16 millió dollár között mozog.

A Summon funkció a Tesla teljes önvezető csomagjának része, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy okostelefonja és annak GPS-helymeghatározója segítségével szó szerint magához szólítsa autóját, írja a Teslarati. A Tesla ilyenkor a külső kameráit használja a környezet és a tárgyak azonosítására. A balesetet az okozhatta, hogy az autó rendszerei nem érzékelték repülőgép farokrészét, ami a talajszintnél magasabban, a levegőben volt, és amibe az autó karosszériájának fölső része beleakadt.

#Tudomány-Tech#infotech#tesla#önvezető funkció#baleset

Címlapról ajánljuk