Tudomány-Tech

Már a NASA is bekapcsolódik az UFO-k utáni kutatásba

rtl.hurtl.hu

2022. június 9. 17:19

Az amerikai űrkutatási hivatal leszögezte: még nincs bizonyíték a jelenségek földönkívüli eredetére.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA létrehoz egy független kutatócsoportot, amely idén ősztől megkezdi az azonosítatlan légi jelenségek (UAP), vagyis az égbolton észlelt, repülőgépként vagy ismert természeti jelenségként nem azonosítható események tudományos vizsgálatát – írta a Qubit

Bár a köznyelv UFO-ként (Unidentified Flying Object, vagyis azonosítatlan repülő tárgyként) emlegeti a vizsgált jelenséget, a tudományos életben ma már az UAP megnevezés a használatos.

A Qubit cikke szerint az UAP-jelenségek mind repülésbiztonsági, mind nemzetbiztonsági szempontból fontosak lehetnek, de a megfigyelések korlátozott száma megnehezíti az események természetére vonatkozó tudomány következtetések levonását.

A NASA közleményében hangsúlyozta: nincs bizonyíték arra, hogy a jelenségek földönkívüli eredetűek lennének.

Az utóbbi években egyre nyíltabban beszéltek az Egyesült Államokban az amerikai légierő, haditengerészet és hadsereg által is felvételekkel dokumentált UAP-észlelésekről, amelyekkel már az amerikai Kongresszusban is foglalkoztak. Bár azt továbbra sem ismerik el kormányzati szinten, hogy földönkívüliek jelenlétére is utalhatnak az eddig megmagyarázhatatlan jelenségek, ám a NASA bekapcsolása a kutatásokba új szintre emelheti a jelenségek tudományos vizsgálatát.


Nyitókép: Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által nyilvánosságra hozott felvétel képkockája

#Tudomány-Tech#ufo#nasa

Címlapról ajánljuk