tudomány-tech

Ötven éve nem volt ilyen: új UFO-videókat mutatott be a Pentagon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 17. 21:00

Nyílt kongresszusi meghallgatást tartottak kedden a kongresszusban, ahol eddig titkos felvételeket is láthattak a képviselők és a nagyközönség.

A Pentagon kedden új UFO-videókat mutatott be az Egyesült Államok kongresszusának az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos nyílt meghallgatáson. Ilyesmire az elmúlt több mint 50 év alatt nem volt példa.

Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese elmondta, hogy a katonai pilótáknak most már lehetőségük van arra, hogy a pilótafülkéből jelentsenek UFO-kat.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megértsük ezt a jelenséget. Az egész kormányzatban vannak szakértőink, beleértve a fizikát, optikát, kohászatot, meteorológiát” – mondta Bray a Vice tudósítása szerint.

Bray elmondta, hogy a hadseregnek jelenleg több mint 400 UFO-jelentése van, és hogy az azonosítatlan légi jelenségeket (UAP) bejelentő katonák megbélyegzése csökkent. A meghallgatás során Scott Bray több új UFO-felvételt is bemutatott.


Egy 2019-ben rögzített videón háromszög alakú, villogó objektumok láthatók (a fenti közvetítésen 27:21-től). Bray szerint ezt a jelenséget egy későbbi időpontban is észlelték és rögzítették, és a hadsereg később meg tudta állapítani, hogy ezek a háromszögek a térségben lévő pilóta nélküli légi eszközök (drónok) lehettek.

Egy másik videón (a fenti közvetítésen 43:09-től) azonban egy repülőgép ablakából észlelt nagy sebességgel suhanó gömb látható. Bray szerinte ebben az esetben nincs magyarázatuk arra, hogy mit láthatnak.

A rejtélyes 2021-es gömb

A haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megszaporodtak az UFO-észlelések, aminek az az oka, hogy a hadsereg új protokollt alkotott az UAP események jelentésére. „A haditengerészet és a légierő személyzetének most már lépésről lépésre követhető eljárásai vannak az UAP jelentésére a pilótafülkében lévő notesztől kezdve a repülés utáni eligazítási eljárásokig” – mondta Bray. „Az üzenet egyértelmű: ha valamit látsz, jelentened kell. És az üzenet célba is ért. Nemrég kaptam egy hívást egy több mint 2000 repült órával rendelkező magas rangú pilótától, aki leszállás után személyesen hívott fel, hogy beszámoljon egy találkozásról, amit éppen most tapasztalt.”

#tudomány-tech#tudomány#ufo#pentagon

Címlapról ajánljuk