Tudomány-Tech

A gyerekei internet-hozzáférését akarta korlátozni az apa, de a szomszéd faluét is sikerült neki

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 16:52

A francia férfi súlyos büntetésre számíthat.

Egy egész falu internet-hozzáférését blokkolta az a francia apa, aki azt próbálta megakadályozni, hogy éjszaka is az interneten lógjanak a gyermekei – számolt be a ZDNet.

A francia hírközlési hatóság egy mobilszolgáltatótól kapott bejelentést arról, hogy Messanges település lakói rendszeres jelkieséseket tapasztalnak a telefon- és internetszolgáltatásban. Ami mindezt különösen furcsává tette, hogy a szolgáltatások minden nap éjfél és hajnali 3 óra között váltak elérhetetlenné.

A hatóság szakembere mérőműszerrel járta be a települést, és annak nyomára bukkant, hogy valahol egy zavaróeszközt használnak. A kibocsátott zavarójel ráadásul egy szomszédos településről érkezett, azt is megtalálták, hogy melyik házból. Másnap az ott lakó férfi elismerte, hogy jelzavarót vásárolt, hogy megakadályozza tizenéves gyermekei éjszakai internetezését.

Mint mondta, a gyerekei közösségimédia-függők lettek, és a járvány kezdete óta folyton az interneten lógnak. A jelzavaróval annak próbálta elejét venni, hogy a mobiltelefonjaikkal akkor is felcsatlakozzanak az internetre, amikor aludniuk kellene.

Azzal, hogy az otthonában le akarta tiltani a netet, az egész környéken sikerült elérnie ugyanezt

– közölte a hatóság. Ennél is nagyobb probléma, hogy Franciaországban tilos az efféle zavaróberendezések használata, így a férfit akár harmincezer euróra és fél év elzárásra is büntethetnék.

Korábban Walesben másfél évig küszködtek a mérnökök azzal, hogy kiderítsék, miért szűnik meg egy faluban az internet-szolgáltatás minden reggel hét órakor. Mint végül kiderült, a problémát az okozta, hogy a falu egyik lakója minden reggel hét órakor bekapcsolta ősrégi tévékészülékét, ami elektromos zavarokat keltett.

Nyitókép (illusztráció): Beata Haliw / iStock / Getty Images Plus

#Tudomány-Tech#Külföld#franciaország#zavar#mobiltelefon#internet

Címlapról ajánljuk