KERESÉS search-close

"Temesvári Csilla" szerzővel ellátott tartalmak

Temesvári Csilla

Temesvári Csilla által létrehozott tartalmak (100):

A hármasikrek, akik felnőtt korukig nem is tudtak egymás létezéséről

Az egypetéjű hármasikrek elképesztő története, akik felnőtt korukig nem tudtak egymásról, majd véletlenül találkoztak. 1961-ben születtek, és három különböző családhoz kerültek. Sem az örökbefogadó családok, sem pedig a fiúk nem tudtak arról, hogy hármasikrek. 19 évesen egy véletlennek köszönhetően találkoztak egymással.

Ferenc pápa 10 pontban foglalta össze a boldogság titkát!

Mindannyian boldog életre vágyunk, de sokan nem találják a boldogsághoz vezető útat. Néhány éve Ferenc pápa egy interjúban tíz pontban sorolta fel a tanácsait, amelyeket bizony azoknak is érdemes meghallani, akik nem vallásosak.

Yuval Noah Harari adott interjút arról, hogy mi lesz az emberiséggel

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket? A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Mit hoz a jövő? A történész, aki minden fontos témáról érdekesen és érthetően beszél

Yuval Noah Harari valószínűleg elutasítaná, ha valaki intellektuális szupersztárnak hívná, pedig sok helyen így írnak róla. Jelenleg a jeruzsálemi Héber Egyetem Történettudományi Intézetének oktatója, történész, hadtörténész, filozófus. Sokkal komolyabban kellene vennünk a klímaváltozást. Mi veszélyezteti leginkább az emberiség létét, a jövőnket, mekkora az esélye egy esetleges világháborúnak? A híres sztártörténész Yuval Noah Harari Budapesten adott interjút a Fókusznak!

Az emberiség valódi problémáiról beszélt stábunknak a sztártörténész

A migráció és a Brexit helyett a klímaváltozásra, a nukleáris háború elkerülésére és a mesterséges intelligencia fejlődésére kellene figyelnie az embereknek, mert ezek az emberiség valódi problémái. Ezt mondta az RTL-nek adott interjújában Yuval Noah Harari sztártörténész. Az izraeli tudós szerint a menekültválság véget ért, csak politikai nyereségvágyból néhányan még megpróbálják kihasználni.

Szülés akkor és most: ma már trendi lett, hogy videózzák, régen még a túlélés is kérdéses volt

Sosem volt még olyan biztonságos a szülés, mint az utóbbi évtizedekben. Ma természetesnek vesszük, hogy választhatunk, hogyan és milyen körülmények között szeretnénk világra hozni gyermekünket: otthon -e vagy kórházban? Apás szülés legyen -e vagy sem, császárral vagy természetes módon szüljünk. Alig egy évszázada azonban még az is kérdéses volt, hogy a kismama vagy az újszülött életben marad –e a vajúdás után. A szülés előtt rendszerint végrendeletet is írtak.

Toto Cutugno-val, az olasz slágerek egyik félistenével beszélgettünk!

A L’Italiano Toto Cutugno egyik leghíresebb száma, amit 1983-ban énekelt először, de azóta már az egész világ ismeri. Az olasz slágerek egyik félistene Budapesten lép fel, de előtte leülhettünk vele egy kicsit beszélgetni.

Judith Hill az énekesnő, akivel Prince és Michael Jackson is együtt dolgozott

Duett partnere volt Michael Jacksonnak, háttérénekese Stevie Wondernek, együtt dolgozott Adam Levine-nel a Voiceban, szerepelt egy Oscar-díjas dokumentumfilmben, Prince albumot készített neki. Az afro-amerikai, japán származású Judith Hill ki tudott lépni a nagy sztárok árnyékából, akiket háttérénekesként segített évekig, és mostanában már, mint szólóénekes járja a világot, és a következő önálló lemezén dolgozik.

 

Örömhír az ABBA szerelmeseinek!

Még idén ősszel új dalt mutat be a 37 éve feloszlott legendás svéd popcsapat. Erről a zenekar egyik alapítója beszélt. A számhoz videoklip is készül, amiben az ABBA-tagok digitális másai szerepelnek majd.

Miért jött Magyarországra a multimilliomos indiai médiamogul?

Sandeep Marwah India egyik leggazdagabb embere. Az ország egyik legnagyobb filmstúdiója az övé, és körülbelül 100 000 embernek ad munkát. Stúdiójában évente több száz film készül. Amikor Magyarországon járt, mesélt a Fókusznak az indiai Bollywoodról és arról, miben látja a filmezés új lehetőségeit.

80 éves lett a kékszemű pofonosztó, Terence Hill!

Terence Hill ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját, személyesen sajnos nem volt lehetősége a Fókusz stábjának felköszönteni a világsztárt, de azt megmutatjuk, miért is szeretjük őt annyira! Terence Hill egy évvel ezelőtt járt Budapesten, akkor Nagy Ervin fogadta a világsztárt, a látogatásáról szóló riportot ITT nézheted vissza!

Interjú John McTiernan-nel, az akciófilmek

John McTiernant az akciófilmek királyának is szokták nevezni, és sokan olyan rendezőnek tartják, aki ezt a műfajt művészi magasságokba képes emelni. Hollywood egyik legkeményebb és legtehetségesebb rendezője februárban, egy hétvégén Budapesten járt, a Filmalap és a Fast Forward program meghívásából, hogy filmes tapasztalatairól meséljen, és interjút is adott.

Most van most: Ott voltunk a legújabb magyar film forgatásán!

A Most van most a harmincasok párkapcsolati kérdéseit boncolgatja, hiszen az elköteleződés kérdéskörét tárja fel! A film főszerepében Tompos Kátya és a Drága örökösökben is játszó Mohai Tamás van.

Sandokan, azaz Kabir Bedi hosszú idő után újra Budapesten!

A ’80-as évek sztárja Kabir Bedi, a Maláj tigris tegnap késő este érkezett Budapestre, és a fárasztó út ellenére, hosszasan mesélt a Fókusz stábjának magánéletről és karrierről egyaránt!

Az évszázad magyar szélhámosa a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta

Eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét, az egyik budapesti utca díszburkolatát. Az évszázad magyar szélhámosa volt már pap, főorvos, ügyvéd,- diploma nélkül. Bósa István miatt módosították a BTK-t, elérte, hogy csecsemőgyilkosságért életfogytiglan járjon. Korábban is forgattunk vele, éveket ült börtönben, de mit csinál most? Megkerestük.
Arról, hogy korábban miket követett el, ide kattintva részletesen mesél.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

Hogyan lett Michelle Obama milliók példaképe?

Hogyan lett nők és a fiatal generáció millióinak példaképe? Hogyan lett szupersztár, amikor sokáig még first ladynek sem akarták elfogadni? Miért érdekes számunkra itt Magyarországon? Talán mert ő az a bátor és okos nő, aki minden határt túllépett. Ez Michelle Obama története.

Lenyűgöző alkotásokat mutatnak be a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

A világ sokkal több annál, mint amit saját magunk megtapasztalunk. Ezért olyan rendezvényeken, mint például a hétfőn kezdődő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, olyan kész történeteket kaphatunk, amik segítenek abban, hogy teljesen más szemszögből lássuk a világot.

Meglátogattuk a diszkó keresztapját

„What a feeling” vagy például a Top Gun zenéje - az alkotója az egyetlen Oscar-díjas DJ a világon. Giorgo Moroder nyilván nem a pult mögötti zenélésért kapta meg a díjat háromszor is… Nála jártunk!

A zene és a film szorosan összetartozik, de ki dönti el, hogy mit hallunk egy jelenet alatt?

Ha azt mondjuk Star Wars, vagy Különben dühbe jövünk, esetleg Volt egyszer egy vadnyugat? Mindenkinek azonnal a fülében cseng a híres filmek zenéje! De ki hogyan dönti el, hogy milyen dallamokat halljunk egy izgalmas, vagy romantikus jelenet közben? A világhírű zenei producer Thomas Golubic Budapesten avatott be minket a filmzenék kulisszatitkaiba. 

A Rossz versek kulisszáiról beszélgettünk Reisz Gáborral

A magyar mozikban karácsony után játsszák csak a Rossz verseket, ami a Torinói Filmfesztiválon már három díjat is bezsebelt. A filmben Reisz Gábor zavarba ejtően őszintén meséli el nekünk szakítása történetét és azt is, hogy szembe mer-e nézi gyerekkori vágyaival! A filmrendezővel készült Portré beszélgetést ITT nézhetik meg!

Mitől lesz valaki a férfiak álma?

Vajon létezik olyan női szépségideál, olyan szexszimbólum, amely minden kultúrában egyetemesen vágyat kelt a férfiakban? Mitől lesz valaki a férfiak álma? - erről kérdezte a Fókusz riportre Bus Istvánt, a Playboy főszerkesztőjét és Oltai Katát, kultúrakutatót. 

Retro - bútoremlékek a 80-as évekből

Aki a nyolcvanas években nőtt fel, pontosan tudja, hogyan nézett ki egy átlagos otthon a szocializmusban. Lakkozott szekrénysor bárszekrénnyel, műbőr kanapé, padlószőnyeg és pvc. Design bútorokat hiába keresünk a családi képeken. Pedig a Kádár-rendszerben ugyanolyan remek székeket, asztalokat vagy szekrényeket terveztek magyar iparművészek, mint mondjuk olasz vagy skandináv kollégáik, ezeknek azonban csak a töredéke jutott el az otthonokba. Vajon miért?

A felnőttkori fogszabályozás alattomos betegségeket is megakadályozhat!

Egyre többen viselik harminc-, negyven- vagy ötvenévesen a fogszabályzót. Ugyanis baj lehet, ha kuszák a fogaink és nem tudjuk jól mosni őket, ami hosszú távon olyan alattomos betegségekhez vezethet, mint például a fogágybetegség!

Aki még többet szeretne megtudni a fogszabályozásról és a fogágybetegségekről, az látogasson el IDE, a helyes fogmosásról pedig ITT tudhatsz meg többet!

Megrendítette Miklósa Erikát az SOS Gyermekfaluban tett látogatása

Miklósa Erika, a világszerte ünnepelt operaénekesnő irigyli Marikát, aki nevelőszülő az SOS Gyermekfaluban. Erika, örökbefogadó szülőként látogatta meg Kecskeméten Marikáékat. Amíg ő örökké anyukája lesz gyermekének, addig Marika legszebb és legnehezebb feladata, hogy csak addig szeressen és neveljen egy kisgyereket, amíg az saját családjába vissza nem kerülhet vagy örökbefogadó szülők haza nem viszik.

Tesztbeszéd: Vajon a sztárok azt gondolják magukról, amit mi róluk?

Vajon a sztárok, az ismert magyar közszereplők ugyanazt gondolják magukról, mint ahogy a közönség vélekedik róluk? A Tesztbeszéd című műsor egy különleges vállalkozás, melyet Dombóvári István vezet és a tesztkérdések mindig személyesen egy adott vendégre vonatkoznak.

Sztárok lettek a színművészetis osztálytársakból

Kamarás Iván, Shell Judit, Anger Zsolt, Hajdú Steve vagy Gregor Bernadett - sztár osztály voltak már a színművészeti főiskolán is, de ők hogyan élték meg az elmúlt negyed évszázadot? Az Osztálytalálkozó című filmben megismerhetjük a történetüket.  

Indul az Oscarért Nemes Jeles László újabb filmje

Amikor elnyerte az Oscart első nagyjátékfilmjével, és a Saul fiával szinte a világ összes fontos fesztiváljáról díjjal jött haza, Nemes Jeles Lászlónak azt tanácsolták, hogy amilyen gyorsan csak tud, rendezzen egy második filmet. A Napszállta Velencében a filmkritikusok díját már elnyerte és ezt az első világháború előtt játszódó történetet nevezi Magyarország az Oscar versenybe is.

Bemutatták a Napszálltát

Alig fértek be a nézők a moziba Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta magyarországi bemutatóján. A premiert a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartották szombat este. A bemutató után az Oscar-díjas filmrendező a Fókusznak arról is beszélt, miért nem tartja otthon a Saul fiáért kapott arany szobrot.

Az új magyar mozi a 30-asok párkapcsolati kérdéseit boncolgatja

Az, hogy egy menyasszony megszökik az esküvőjéről, elég szokatlan, a filmvásznon azonban nem ritka. Egy izgalmas helyzet, ahogy azt az Oltári nő vagy a Diploma előtt című filmekben is láthattuk. Tompos Kátya is hasonló szituációban találja magát egy készülő magyar filmben, a Most van mostban, aminek a forgatására mi is bepillanthattunk.

Hogyan legyünk boldogok és miért érdemes élni?

Interjú az Amerikában élő, magyar származású, világhírű pszichológussal, Csíkszentmihályi Mihállyal. A pozitív pszichológia egyik atyjával arról beszélgetünk, hogyan találjunk célokat az életünkben, hogy lelkileg, szellemileg is virágozni tudjunk, és a maximumot hozzuk ki magunkból.

Újabb nagy dobásra készül Deák Kristóf

Deák Kristóf nevét mindenki megismerte, amikor tavaly a Mindenki című alkotásával, bekerült a filmes világ elitjébe, most Kristóf újabb nagy dobásra készül feleségével együtt.

Ilyen a magyar tenger királynőjén szelni a habokat

A Fókusz riportere először vitorlázott, méghozzá nem is akárhogyan: a magyar tenger királynőjének hívott Nemere II-n szelte a habokat a Balatonon, és a világ egyik legmodernebb katamaránját is kipróbálta, ami szinte repül a vizen.

 

Egy fesztivál, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők

Everness, egy különleges fesztivál a Balaton partján. Ahol az együttlét, a közös programok, előadások önmagunk megismerésének állomásai. Egy testi, szellemi, lelki feltöltődés öt napon keresztül. Klein Csaba álmodta meg az Evernesst és hat éve csinálja. Ez a fesztivál, az ő életének egyik legfontosabb küldetése, sőt: annak a nagyon régen elkezdett belső útnak egy fontos állomása, amit családi tragédiák indítottak el.

Energiával gyógyít „gyógyíthatatlan” betegségeket

Kína egyik legnevesebb orvosa járt nemrég Magyarországon. Kutatóintézetében olyanokat is gyógyít, akik betegségére „jelenleg nincs ismert gyógymód”. Különös módszere: a csikung. Mutatjuk, mi is ez az önfejlesztő energiagyógyászat!

Esküvői trendek: ilyen volt a nagy nap akkor és most!

Megmutatjuk milyenek a nagyon trendi ceremóniák, a ruhák, a helyszínek, a torták!  Milyen extrém ötletek vannak? Elkalauzoljuk Önöket az esküvők világába!

 

Öt éve maradt örökre a hegyen - Kiss Péterre emlékezünk

Életét adta a példaképéért, már öt éve, hogy Erős Zsoltért visszafordult a hegyen, a halálzónában. A huszonhat éves Kiss Péter a bajtársiasság és önzetlenség szimbólumává lett. 2013. május 20-án ért fel az akkor már hegymászó legendának tartott Erőss Zsolttal a Kancsendzönga csúcsára. Másnap, a visszaúton, az ereszkedéskor maradtak örökre a hegyen.

Klimax: egy természetes folyamat, ami mindenkit utolér

Számos olyan sztárt ismerünk, akik szépek és nőiesek tudtak maradni a változó kor után is, a menopauza beköszöntével. A téma érzékeny, nem szeretnek sokan beszélni róla, hiszen a nőiesség fogalma összekapcsolódik a termékenységgel, a klimax pedig a kor, vagyis az öregedés velejárója, és a termékenység elvesztését is jelenti. De vajon miért van az, hogy a klimax szó hallatán csak a nőkre gondolunk, amikor ez a természetes folyamat a férfiakat is érinti.

Titkok és történetek királyi nászutakról

Harry herceg és Meghan Markle nászútjának úticélja valószínűleg Afrika lesz. Az ara eljegyzési gyűrűjében egy botswanai gyémánt ragyog, az országban pedig nem sokkal megismerkedésük után jártak…

Exkluzív riport Jamie Oliverrel, a sztárséffel

Budapesten járt a világ egyik leghíresebb séfje, Jamie Oliver, aki bár egy milliárdos brand tulajdonosa, mégis nagyon közvetlen és humoros. Rengeteg férfi kezdett el a hatására főzni, az egészséges táplálkozásban pedig szintén úttörőnek számít. Riporterünket is megfőzte...

Jamie Oliver Budapesten

Életében először járt Budapesten a meztelen szakács. Jamie Oliver showműsorának volt ez a címe, melyben azt mutatta meg, főzni nem olyan bonyolult. Azóta világhírű lett és még a brit iskolák menzáját is megváltoztatta.

Az utolsó nap: mit csinálnánk, ha tudnánk, mikor halunk meg?

Ki tudja, melyik lesz életünk utolsó napja? Talán épp a mai. Életünket úgy éljük, hogy ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk, mindennapjainkat nem uralhatja el a félelem amiatt, hogy egyszer meghalunk. A háborús helyzetek, vagy  terrorcselekmények félelmet keltenek bennünk, és hirtelen az a teljesen nyilvánvaló tény, hogy egyszer szembe kell néznünk múlandóságunkkal, tudatosodik bennünk.

Ilyen az autisták világa!

Minden 100. gyerek autizmussal jön világra. Megmutatjuk, mit érez/lát/hall egy gyerek, akit a környezete furcsának lát és hogyan segíthetnek neki a szülők, tanárok?

Választás 2018: egy szavazat is számíthat!

Az RTL Klub évek óta készít rövid buzdító videókat, hogy minél többen érezzék a súlyát annak, hogy a szavazatuk igenis számít. És, amikor erre lehetőségünk adódik, fel kell állni, és le kell adni azt az egy voksot arra, akire a legjobbnak gondoljuk.

 

Megható történet egy beteg kisfiúról és az anyai szeretet erejéről

Ábrisról születése után nem sokkal lemondtak a magyar orvosok, mondván olyan genetikai betegsége van, amin nem lehet segíteni. Egy évet jósoltak neki, ő viszont mindjárt kettő lesz és egyre ügyesebb.

Hogyan lehet feldolgozni saját gyermekünk erőszakos halálát?

Hogyan történhetett meg a gyilkosság? Miért nem kapott időben segítséget a kisfiáért aggódó anyuka például a családsegítőktől? Miért nem szólalt meg a vészcsengő időben, mindenkiben? A szörnyű tragédiával napokig tele volt a sajtó. De, mi történt az elmúlt három évben az édesanyával, aki itt maradt felfoghatatlan, mérhetetlen fájdalmával egyedül? Felkavaró riport következik.

 

Balsai és Scherer - a Válótársak népszerű házaspárja

Scherer Pétert Jancsó Miklós filmjeiből már sokan ismerték, de mostanában igazán népszerű, köszönhető ez az RTL Válótársak című sorozatának is, amelyben Balsai Mónival láthatták, akinek szintén meredeken felfelé ível a karrierje az elmúlt években. Felkerestük a filmbéli „házaspárt”.

Színésznők, akik mertek nagyot álmodni

Három szép, sikeres, tehetséges fiatal színésznő történetét ismerhetik meg, akik mind határon túli magyarként, kisvárosból indultak. Eleinte még álmodni se mertek arról, amit végül elértek. És az igazi elismertség még csak most jön mindegyiküknél. Borbély Alexandra, Kerekes Vica és Petrik Andrea a színpadon illetve a kameráink előtt.

Izgalmas utazás egy emblematikus kép körül

Egy emblematikus fotó az 1956-os forradalomról, amely bejárta az egész világot. Mindig izgalmas képzeletbeli utazás az, amikor egy régi képre ránézünk, és azon gondolkozunk, vajon kik lehetnek a szereplők? Hogy hívták őket? Hány évesek voltak? Hogyan éltek? Egyáltalán élnek-e még vagy már rég meghaltak?

Miért működik egy kapcsolat, ahol nagy a korkülönbség?

A Pintér Tenyához hasonló negyvenes férfiak miért a náluk húsz évvel fiatalabbakat keresik? Egyre több kapcsolat van ahol a nő sokkal idősebb? Mitől, miért működik egy kapcsolat, ahol nagy a korkülönbség?

Különös szerelmi háromszög a vásznon

A hentes, a kurva és a félszemű a szenvedély filmje, ahol végül az ösztönök veszik át a hatalmat az intellektus felett, amelynek végül mindenki megfizeti az árát. A film kulisszáiról minden kiderül a riportból!

 

Köleséri Sándor világsztárokkal dolgozott együtt

Sándor az elmúlt 22 évben rengeteg előadásban, filmben, reklámban es videoklipben szerepelt. Például Majka klipjében is. Büszke arra, hogy Verebes Istvan  Lucifer szerepét ráírta, nemsokára pedig a Pesti Magyar Színházban próbál egy új darabot és az Oltári csajok című sorozat egyik szereplője volt.

Kisbabát pénzért: sokakat felháborított tegnapi riportunk

Nagy visszhangot váltott ki tegnapi riportunk a magzatukat milliókért árusítókról. Sokan nem is akarták elhinni, hogy ilyesmi történhet Magyarországon. Pedig rejtett kamerás felvételünk is bizonyítja és az örökbefogadással évtizedek óta foglalkozó alapítvány vezetőjének tapasztalatai is alátámasztják.

Fiatalság titka: a hetven az új ötven?

A hetven az új ötven? Jane Fonda, Tina Turner, Cher vagy Susan Sarandon esetében biztosan, annyira jól néznek ki. A divatszakmában egyre másra jelennek meg a kifutókon és a reklámfilmekben hatvan, hetven sőt nyolcvan pluszos hölgyek.

A túlzásba vitt szelfizés már betegség?

Szelfizunk, ha egyedül vagyunk, ha másokkal találkozunk, mindig és mindenkor, mert ez jelenti azt, hogy nyomot hagyunk a világban, hogy élünk. A szelfi szó 2013-ban került bele az Oxford szótárba, és gyorsan kiderült, hogy nem csupán egy gyorsan elillanó divatról van szó…

20 éves az RTL


2017.12.22. 18:48
20 éves az RTL

Egész héten át láthatták az RTL elmúlt 20 évének műsorait és annak készítőit, szereplőit. Pénteken a sorozat utolsó részében azzal foglalkozunk, ami a híradósok szívéhez legközelebb áll és ez nem más, mint a Híradó és persze a többi hír és magazinműsor. Ez pedig egy kis ízelítő az adásból.

Ismerje meg az RTL hírműsorainak kulisszatitkait

Hogyan emlékszik Erős Antónia az első napjára az RTL képernyőjén? Hol volt Szellő István a XXI. század legnagyobb terrortámadásának napján? Mitől kapott röhögő görcsöt Alföldi Róbert? Vagy miért ugrik le egy híradós szerkesztő 4000 méter magasból?

A vágy titokzatos tárgya: swinger klub

Egy olyan világba kalauzoljuk el Önöket, amit sokan csak hallomásból ismernek vagy olvastak róla. Van, aki a létezésükről sem tud, de olyanok is akadnak, akik csak városi legendának tartják az ilyen helyekről szóló mendemondákat. A tabutémákról szól Thuróczy Szabolcs műsorvezetésével a Spektrumon látható „Tabukról Tabuk nélkül” című sorozat is.

 

Neki köszönhetjük a Szerelmünk lapjai című regényt

Nicolas Sparks, Amerika egyik legtermékenyebb bestsellerírója. Neki köszönhetjük a Szerelmünk lapjai című regényt is, ami világhírű tette az írót. Sparks eddig minden könyve vezette a New York Times bestsellerlistáját. Regényeit ötven nyelvre fordították le, és kilencvenhétmillió példányban keltek el világszerte.

Milyen lesz a közelgő robotok kora?

Nyilvánvalóan 20-30 év múlva teljesen másként festenek majd a mindennapjaink. Okos házakban fogunk lakni, ahol háztartási robotok végzik a ház körüli teendőket, kutyát sétáltatnak, segítenek házi feladatot írni, megkeresik az elveszett játékokat, rendet raknak, pakolnak, vagy épp a gyereknek mesét olvasnak...

Anyutestet mutatnak, ezzel jótékonykodnak

A nők is képesek arra a fizikai munkára, amire a férfiak. Autót szerelnek vagy épp autófényezőben dolgoznak. Mindezt képeken mutatják be azok a nők, akik jótékony célból villantanak. A kezdeményezést Anyutestnek nevezték el.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Negyven különleges magyar filmalkotás

Az első Budapesti Klasszikus Film Maraton olyan, mint egy hatalmas ünnepi torta: a Magyar Nemzeti Filmarchívum hatvanadik születésnapját szimbolizálja, amiből vehet mindenki, aki rajong az igazi filmcsemegékért. A négy napig tartó eseményen negyven film lesz, és egytől-egyig mind kuriózum.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Külföldiek, aki meglátják azt, amit mi nem

Egy egész falut megvett Nógrád megyében az a holland férfi, aki most egy eredeti palóc házban él. Elroy mellett Bedepusztán csak két őshonos lakos maradt: a vadász meg a méhész. A holland férfi ennek nagyon örül, mert Hollandiában a környezetszennyezés miatt már a méhek is megfogyatkoztak. Félig meddig, tehát ő is öko-menekült, ahogy a közeli Legénden élő hollandok. De, mit találnak nálunk, amit otthon nem?

A teljes adást ITT nézheti meg!

Pimaszúr újra átcuccolt

Pimaszúr újra átcuccol az RTLII-re. Az új széria első adása Gergely Robiékkal indul, de rajtuk kívül Anger Zsolt, Trapp Kapitány, Gergely Róbert és felesége is vendégül látja Papp Gergőt és feleségét.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nem mindennapi hagyaték: Szász Endre lenyűgöző villájában jártunk

Milyen lehet egy kastélyban élni? Hatalmas parkban fogadni a vendégeket? Klasszikus bútorok és műtárgyak közt reggelizni, vagy épp társasági életet élni? Mindez a valóság a híres magyar festő, Szász Endre özvegyének, Hajdu Katalinnak, aki több évtizede él itt, Várdán. Szász Endre munkái jelentős összegekért keltek el, ő maga is a művészi elit krémjéhez tartozott. Jó barátságban volt például. Dean Martinnal, a Columbot alakító Peter Falkkal, és egyéb hírességekkel is.  Rendszeres meghívást kapott Oscar - díj ceremóniákra. Dali menedzsere egy évig az ő munkáit is menedzselte, de magával Dalival is jóban volt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Már 20 éve nincs köztünk Diana hercegnő

Vilmos herceg 15, Harry herceg pedig 13 éves volt, amikor édesanyjukat elvesztették. A két kamasz fiú végig fegyelmezetten gyászolt: csak sejteni lehetett min mehettek keresztül akkor és évekkel később. Diana hercegnő, vagy ahogy sokan nevezték a szívek hercegnője húsz évvel ezelőtt, ezen a napon 1997. augusztus 31-én halt meg.

A teljes adást ITT nézheti meg!

A depresszió a lélek tumora

A depresszió jellemzői lehet a hangulat ingadozása, a lehangoltság, egyfajta érdektelenség, aktivitás csökkenése, fáradékonyság. A depresszió kezelhető. Figyeljünk egymásra, és ne legyintsünk, ha valakin a betegség jeleit észleljük. Hiszen a lélek fájdalma ugyanolyan hatalmas, mint a testé.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mit lehet tenni a szép és feszes combokért?

Vannak, akiknek genetikai okok miatt vagy épp túlsúlyukból adódóan összeér a combjuk. És ez nyáron, a párás hőségben okozhat igazán nagy kellemetlenséget. Hiszen a bőr, a folyamatos dörzsölés miatt, kisebesedhet és fájdalmakat okozhat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Endometriózis: sok magyar nő szenvedhet a betegségben

A statisztikák szerint minden második erős menstruációs  fájdalommal küzdő nő endometriózisban szenved. A betegség a korai felismerés hiánya esetén, akár meddőséget is okozhat. Több híres magyar nő már kigyógyult a betegségből, ilyen például Szabó Zsófi is, aki nemrég osztotta meg a Fókusz riporterével, hogy babát vár.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Nők, akiken nem fog az idő vasfoga

Nem genetikai csodák. Jönnek azok a hetvenes nők, akik húsz -harminc évet is letagadhatnának a korukból. De hogyan csinálják? Máris kiderül, hogy Jane Fonda, Tina Turner, vagy a 63 éves ex-bikinimodell, aki most lányaival pózol, minek köszönheti remek alakját, tartását, egészségét, és szép bőrét. A teljes adásért katt: IDE!

Sikeresnek ígérkezik a Jupiter holdja

Mundruczó Kornél és legújabb filmjének csapata büszkén feszített a cannes- i vörös szőnyegen, még májusban. Volt is miért, hiszen a Jupiter holdját többnyire dicsérték a kritikusok, és eddig több, mint negyven ország vásárolta meg.

A boldogság tanulható

Lady Diana a tipikus példa arra, hogy hiába látta őt a világ jónak és nagyon szépnek, ő nem érezte magát elégnek és boldogtalan volt ezért. Egykori pszichológusa elmondta, hogyan változtathatjuk meg a gondolkodásunkat, a rossz beidegződéseinket, hogy új, sikeres és boldog életet élhessünk. A semmiből multimilliomossá lett motivációs tréner is interjút adott műsorunknak. Saját élete a példa arra, hogy a lélek, a psziché és a gondolkodásunk megváltoztatásával bármire képesek lehetünk.

Temesvári Csilla


2017.05.05. 21:49
Temesvári Csilla

Felelős szerkesztő, riporter
temesvari.csilla@rtl.hu

 Mennyire szabad a sajtó a Sajtószabadság világnapján?

Amikor egy újságírónak megmondják a város, a gyár, vagy ki tudja milyen helyi hatalom vezetői, hogy miről és mit írjon, vagy állami szinten irányítják, miről legyen szó és miről hallgassanak mélyen egy tévében, Önök szerint akkor mi történik? Fontos az embereknek, hogy szabadon, senki által sem befolyásolva, viszont minden oldalról megnézve egy problémát dolgozhasson egy tévés riporter?

 

Mindenki: élet az Oscar után

Deák Kristóf, Oscar - díjas rendező már az első nagyjátékfilmjét tervezi a Mindenki című filmalkotásának hatalmas sikere után. Hogy, hol tartja most Kristóf az Oscar szobrát, valamint tervez-e díjnyertes filmet jövőre és, hogy mi isnpirálta a Mindenki történetét? Az Oscar-díjas magyar rendező mindent elárult a Fókusz Plusz riporterének.

Az arcolvasás sok ezer éves tudomány

A keleti orvosok még mielőtt bármit kérdeznének a betegtől hosszan és alaposan megnézik az arcát. Állítólag már abból tudják, hogy mi lehet a páciens panasza. De, tényleg kiolvasható minden más is a fülünk állásából, a nézésünkből, az arcberendezésünkből? A világ egyik legismertebb arcolvasó mestere azt mondja, szó sincs misztikus telepátiáról, ezotériáról, az arcolvasás sok ezer éves tudomány. 

Temesvári Csilla


2017.04.05. 14:46
Temesvári Csilla

Felelős szerkesztő, riporter

temesvari.csilla@rtl.hu

Macskapsziché: ahány cica, annyi lélek?

Macskapsziché, többek közt erről is szólt az sajtótájékoztató, ahol híres macskatartók, és szakértők meséltek tapasztalataikról.

Miért fontos a sajtószabadság?

Nagy visszhangot váltott ki az RTL-en hetek óta látható kisfilm, amelyben egy újságírót szinte gúzsba kötnek, és amikor már nem látja a minisztert, akitől kérdezne, akkor már kérdezni sem tud, mert a száját is betömték. A Fókusz stábja arra hívja fel a figyelmet, hogy miért olyan fontos az újságírók, riporterek, szerkesztőségek szabadsága egy országban.

 

Kincsem: grandiózus filmben vitték vászonra a magyar csodaló történetét

Több, mint hatszáz szereplő, száz ló, különleges computer animációk, elképesztő kosztümök, és kiváló színészek. Az új magyar film, a Kincsem történelmi kalandfilm, mely az 1800-as években játszódik a szabadságharc leverése után Magyarországon. Ugyanakkor ez egy szenvedélyes szerelem története is, és persze főbb szerepben ott van Kincsem, akinek sikerét máig egyetlen egy versenyló sem tudta túlszárnyalni.

Menekültügy: a pápa szerint falak helyett hidakat kellene építeni

Az elmúlt nagyjából két éve a menekülthelyzetből sok furcsaságot olvastak ki a szakértők. Az egyik legjellemzőbb, hogy a rövidtávú haszon reményében sok országban csináltak belőle gyorsan politikai kérdést. Ahelyett, hogy a megoldásról és az emberségességről beszéltek volna sokat. Akárhogy is, a szegénység, és szomjúság elől menekülők csak egyre többen lesznek.

Veszélyben a demokrácia és az „európai értékek”? Tisztáztuk a fogalmakat!

Veszélyben a demokrácia és az úgynevezett „európai értékek”? Utat tör a populizmus a világban? Szavak és kifejezések, amelyekről sokszor halvány képzeteink vannak, hogy valójában mit is jelentenek pontosan.

Fejős Éva megmutatta nekünk kislányát

Azt mondja, ha cseppnyi kétség is lett volna benne, hogy ennyi idős fejjel lehet-e, legyen-e gyereke, nem szült volna. Fejős Éva néhány hete, negyvenkilenc évesen lett először anyuka és boldogan mutatja meg kislányát mindenkinek. Nem fél a jövőtől, nem rágódik a múlton, sőt naponta segít aggódó, hasonló módon későn babát váró nőknek.

Kiss Ramóna 16 év után távozik a Barátok köztből

Egy olyan szereplő int most búcsút a Barátok köztnek, aki az évek alatt családtaggá vált, aki valóban a szemünk előtt nőtt fel, és lett tinilányból érett hölggyé. És aki- most enyhe túlzással- de úgy indul el egy másik útra, mint egy kamaszlány, aki elköltözik a családjától, hogy saját életét felépítse. Ramóna a döntést hosszú gondolkodás után, januárban hozta meg.

Szeretetről és elfogadásról beszél az egykori skinhead-vezér

Egy egészen hihetetlen pálfordulás főszereplőjét ismerhetik meg. Az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legkeményebb skinhead bandájának egykori csúcsvezetője meséli el elképesztő történetét. Christian Piccolini bánja és szégyelli, hogy tizenévesen a gyűlölet rabjává vált. Ma már egy olyan szervezetet irányít, amelynek célja a rasszista fiatalok átnevelése.

Hogyan működik a krízis pszichológiája?

Sürgősségi lélekellátás, katasztrófa pszichológia tulajdonképpen 2001. szeptember 11-e óta létezik. A speciálisan képzett, komoly elméleti tudással és érett önismerettel bíró szakemberek váratlan drámai események helyszínein segítenek. De biztosan van-e lélekjelenléte annak, aki elméletben minden helyzetre talál megoldást? Hogyan működik a krízis pszichológia, hogyan és miben segítenek a súlyosan traumatizált érintetteknek?

 

 Segítenek feldolgozni a feldolgozhatatlant

A lehető leggyorsabban ért Veronába magyar pszichológusok és pszichiáterek egy kis csapata. Azt mondják egy ilyen súlyos krízis helyzetben a gyászoló hozzátartozóknak is segíteni kellene feldolgozni a feldolgozhatatlant, és a túlélőknek is az esetleges bűntudatot, szorongást, és a félelem érzését. A szakemberek azt mondják, ilyenkor sokat segít az, ha az érintettek beszélhetnek a tragédiáról valakinek. Szerintük az összetartó erő rendkívül fontos, hiszen ilyenkor megkérdőjeleződik az életbe vetett bizalom, és az, hogy magunk is irányíthatjuk a sorsunkat.

Nem volt tanítás a Szinyeiben

Nem volt ma tanítás a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, mégis bement sok diák, mert nem akart otthon maradni a fájdalmával. A szakemberek szerint segíthet a tragédia feldolgozásában, ha a fiatalok egymás között is beszélgetnek az érzéseikről. Közben országszerte megemlékezéseket tartottak az iskolákban, a pedagógusok pedig útmutatót kaptak a tanórai beszélgetésekhez.

Bajor Marci: „Mindenki szerette az aput!”

Két és fél évvel édesapja halála után megható interjút adott a népszerű színész fia a Fókusznak. Bajor Marci le sem tagadhatná, hogy a nagy nevettető gyereke, igaz nem is tenné. Leginkább arra vágyna, ha édesapja ugyanolyan büszke lehetne rá, mint amennyire ő arra, hogy Bajor Imre fia.

Ikonoktól vettünk búcsút 2016-ban

Nagy művészektől búcsúztunk 2016-ban, akik szebbé, gazdagabbá tették az életünket. Rájuk emlékezni nem kötelesség, hanem természetes, így talán életben tartjuk és tovább visszük mindazt, amit ők képviseltek, amit nekünk adtak művészetük által.

Caramel szinte képtelen kimondani a feleségének, hogy szereti

A dalaiban kitárulkozó Molnár Ferenc Caramel otthon zárkózott és félszeg apa. Minderről Papp Gergőnek beszélt az énekes és felesége, Pimaszúr ugyanis legutóbb hozzájuk cuccolt át.

Művészet másképpen

Gryllus Dorka és Osvárt Andrea olyan ékszereket viselnek, amelyek autista fiatalok grafikáiból inspirálódva készültek. A fiatalok tehetsége különleges, látásmódjuk nagyon is egyedi.

Kései anyaság? Fejős Éva őszintén mesélt a gyermekvállalásról

Ragyogóan néz ki Fejős Éva, és ahogy meséli, könnyű terhessége van. Pedig az írónő 49 éves, és első gyermekét várja.

A boldogság nyomában

Sokak szerint az egyik legnagyobb közhely, hogy a pénz nem boldogít. A most következő riportban bebizonyítjuk, hogy ez nem közhely, hanem egy nagyon nehéz kérdés, amire sokan sokféle választ adnak, de nincs biztos okosság. Még az is lehet, hogy valakit tényleg a pénz boldogít. Az biztos, hogy a boldogságért is dolgozni kell.

Izraeli titkosszolgálat titkai

"Ha ott van egy egytonnás bomba, akkor ne moralizáljunk." Ennyire leegyszerűsítette a dolgokat a világ egyik legkeményebb titkosszolgálatának az izraeli Sin Bétnek az egyik korábbi vezetője. Arról kérdezték ugyanis, hogy mi lesz a lelkiismerettel, amikor a terroristák elleni harcról van szó. Kemény szavak jönnek.

FÓKUSZ ARCHÍV: A forradalom arca

60 éve az egész világot bejárta az a fekete-fehér fotó, amin egy leragasztott arcú lány és mellette egy fegyvert tartó férfi áll a Múzeum körúton. Az archív képből az ’56-os állami plakátkampány részeként kiemelték fiatal lányt, és színezve új háttér elé helyezték. Az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os intézete szerint az egész kampány hitele kérdőjelezhető meg az eredeti dokumentumok megváltoztatása miatt . Az eredeti képet korábban egy kutatócsoport vizsgálta, akik kiderítették, kik szerepelnek rajta. Eredményeikről a Fókusz Plusz 2006-ban számolt be. A két kutató egyébként annak idején a Népszabadság és a Fókusz segítségét is kérte, hogy megtalálják a képen szereplő alakokat, köztük a lányt is. Abban reménykedve, hátha egy olvasó, illetve egy néző felismeri őket.

Újabb ’56-os plakáttal van gond

Az ’56-os intézet szerint a forradalmat bemutató állami plakátkampány az emlékezetpolitika csődje. Ez a történészekből álló intézet bocsátotta az eredeti fotók egy részét az 1956-os Emlékbizottság rendelkezésére. Szerintük a szervezők például eltúlozták a fegyvereket és a tankokat, amelyeket az eredeti fényképekből kivágott arcok körül szerepeltettek. A kormánypártok azonban elégedettek, azt mondják, lelkiismeretesen és precízen járt el a bizottság.

 

Nők élete 40 felett: jönnek még kalandok vagy új szerelmek?

Már negyvenen túli ismert magyar hölgyeket kérdeztünk arról, hogy ők mit tapasztaltak: hogyan vagy épp hogyan nem változott meg az életük miután betöltötték a negyvenet? Vajon a negyedik X után tényleg a B oldal következik? Szellemileg, fizikailag, lelkileg is egy új korszak kezdődik? Beköszön az életközépi válság? És új kalandok, esetleg szerelmek jönnek? Nemrég minderről híres magyar férfiak vallottak nekünk, most akkor halljuk a hölgyeket is, és lássuk, melyik nem, hogyan vélekedik a témáról.

 

Lélekmadár Tábor: feldolgozni a feldolgozhatatlant

Szabad-e nevetni, vidámnak lenni annak, akinek súlyos, vagy krónikus betegségben meghalt a gyereke, annak, akinek meghalt a kistestvére? A feldolgozhatatlannak, elviselhetetlennek tűnő érzések megbéníthatnak egy családot. Miközben minden érzésük, félelmük a helyén való, a környezetük gyakran nem tud mit kezdeni a gyászukkal, gyakran el is távolodnak a baráti családok. Most azok a szülők mesélnek, akik megtapasztalták, hogy szörnyű fájdalmukkal nincsenek egyedül, és akik segítséget kaptak a Lélekmadár Táborban, ami a Bátor Tábor programja.

Agatha Christie: a krimi királynőjének rejtélyes élete

Elsőre mindenkinek annyi ugrik be valószínűleg, ha Agatha Christie nevét meghallja, hogy krimi, Poirot vagy Miss Marple. Pedig - egyébként legendásan izgalmas és fordulatos - krimi történetein túl az író nagyon kalandos életet élt. Álnéven szerelmes regényeket is írt és viszonylag kevés szerencséje volt a férfiakkal.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való