Sport

Milák erőnléti edzője: Kristóf kinyílt, boldog és nem ő osztotta meg Hosszú Katinka bejegyzését

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 7. 11:34

„Végre kinyílt, boldog, szerzett két érmet. Ha megnézed a legutóbbi képeket, látszik, hogy egy jófej, nyitott srác, csak bizonyos helyzetekben zárkózott” – mondta Milák Kristóf erőnléti edzője, a korábbi kétszeres olimpiai bronzérmes kenus Zala György a Klubrádiónak. Szerinte Milák folytatja az úszást, és ha ugyanígy készül, hasonló eredményekre lesz képes.

Zala György 2020 augusztusa óta dolgozik együtt az immár kétszeres olimpiai bajnok Milák Kristóffal. A Klubrádiónak most arról beszélt, hogy az úszó körül egy új, szokatlan helyzet alakult ki, melyet néhányan nem jól reagáltak le. Szerinte a hazai szövetség mindent megadott a sportolónak, persze ettől még előfordulhat, hogy Miláknak van hiányérzete, ám ezt csak ő tudja.

Az, hogy az úszó egy ideje nem nyilatkozik, Zala szerint önvédelem Milák.

Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina is megcsinálta ezt. Eddig a MÚSZ kérésére Kristóf körül is hírzárlat volt két nappal ezelőttig, senki nem nyilatkozhatott, épp azért, hogy hagyják békén Kristófot. Kristóf egy szeretetre méltó, és szeretetre vágyó sportember, csak bizonyos helyzetekben zárkózott.

Hosszú Katinka hétfőn Facebook-posztban támadta a Magyar Úszó Szövetség vezetését, mondván, azok kiadták Milák Kristóf felkészülését, így a francia Léon Marchandnak „könnyű” dolga volt megtervezni ellene a 200 pillangó döntőjének taktikáját. Hosszú írását egy Milák nevén futó oldal továbbosztotta, Zala elmondta, hogy egyfelől az oldalt nem Kristóf csinálja, másrészt ő ”nem is menne bele ilyen haddelhadd háborúba, hogy megossza a Hosszú Katinka bejegyzését. Aki ezt a bejegyzést leírta, az nem a tudós klub tagja.”

Az erőnléti edző beszélt arról is, hogy Milák és az őt segítő stáb – Virth Balázs edző, Kovácshegyi Ferenc segédedző, Szász Imola gyógytornász és saját maga – a felkészülést Budapesten végezte, ezenkívül négyszer mentek edzőtáborba. Zala az erőnléti edzések menetét Virth Balázs elképzelései alapján állította össze. Zala György elmondta, hogy az olimpiai siker is csapatmunka volt.

Kristóf dolgozta ki a versenyek taktikáját. Balázsnak volt egy észrevétele a középfutam után, és Kristóf kidolgozott egy másikat a 100-asra. Elég profi volt, be is jött.

Milák edzője, Virth Balázs hétfőn úgy nyilatkozott, hogy elválnak útjaik a versenyzővel. Erről Zala György megjegyezte, ez Balázs és Kristóf dolga, nem tudja, hogyan alakult ki ez a helyzet. „Balázs pontosan ugyanúgy drukkolt Kristófnak, mint bármelyikünk. Tiszteletben tartom a döntését.”

Akárkivel is dolgozzon a jövőben, az erőnléti edző amondó, ha Milák „ugyanígy folytatja, ugyanígy készül, ugyanilyen csendben, akkor hasonló eredményekre lesz képes.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#milák kristóf#zala györgy#olimpia#párizs 2024#virth balázs

Címlapról ajánljuk