Sport

Hosszú Katinka az úszó szövetség vezérkarának lemondását követeli

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 5. 14:03

„Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne” – fakadt ki a háromszoros olimpiai bajnok úszónk.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka nyílt levelet írt és osztott meg a Facebook-oldalán a Magyar Úszó Szövetség vezérkarának címezve, melyben a lemondásukat követeli, valamint gerinctelen és alattomos viselkedést emleget.

Nem volt még olyan MUSZ vezetés, aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését

– írja posztjában.

Majd így folytatja: „Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: »Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat«.

Sajnos nem ez az első Olimpiai érem, ami MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük az utolsó. Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek.

Hosszú Katinka úgy látja, a szövetség a teljes ellenkezőjét csinálta, mint ami a dolguk lett volna. Mint fogalmazott, a „munkát” ők nem végezték el, sőt hátráltatták. „Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. (…)  De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek, hanem véglegesen. (…)

Nem szabadna engedni hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot

– zárta szavait.

Mint arról beszámoltunk, Milák Kristóf és edzője a 2023-as év nehézségei közben eltávolodott egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatukból edző-versenyző munkakapcsolat lett, amelyben egyikük sem érezte jól magát. Virth Balázs, az immár kétszeres olimpiai bajnok úszó edzője a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott, hogy „Milák Kristófnak új impulzusokra és új edzőre van szüksége”.

Az ügy másik előzménye, hogy Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya korábban egyebek mellett azt nyilatkozta Milákról az olimpiai felkészülése kapcsán, hogy „nem végzett érdemi munkát hónapok óta”. Nemrég Hosszú Katinka a Eurosport Bonjour Paris című elemzőműsorában megvédte Milák Kristófot, akit szerinte rossz helyzetbe hozott az edzője azzal, hogy nyilvánosan beszélt az edzettségi állapotáról.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Sport#hosszú katinka#milák kristóf#magyar úszó szövetség#nyílt levél#párizsi olimpia

Címlapról ajánljuk