Sport

Milák Kristóf korábbi edzője: Vannak figyelmeztető jelek

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 8:04

Selmeci Attila azt mondta, Milák Kristóf jó formában van, de talán jobban úszott volna, ha nem ez az első versenye tavaly április óta.

„200 pillangón azt láttam, hogy óvatosan kezdett, érződött rajta, hogy egy éve nem versenyzett. Nála azért jellemző volt, hogy a délelőtti úszás után délután képes két másodperces vagy annál nagyobb javulásra. Ez most elmaradt, ami figyelmeztető jel” – mondta a Telexnek Selmeci Attila, aki Milák Kristóf edzője volt korábban.

Hozzátette: „Az is érződött, hogy ilyen időt ezen a távon egy vagy két hónapos felkészüléssel nem lehet elérni. Januárban vagy februárban ő már dolgozott, igaz elsősorban nem a medencében”.

Korábban felmerült, hogy Milák Kristóf Ausztráliában készült, de a portál információi szerint ennek nincs alapja, nem is lett volna értelme elutazni a világ másik felére. Az viszont tény, hogy egy csapat (orvos, dietetikus, erőnléti edző, pszichológus) volt mellette már januártól, akik folyamatosan kezelték a doppingellenőrzésekhez szükséges holléti nyilvántartását, és a versenyző mindig mintaszerűen adott mintát.

Selmeci Attila azt mondta, talán jobban úszott volna, ha nem ez az első versenye tavaly április óta. „Az irambeosztásán éreztem egy kis bizonytalanságot, de a mozgása mindvégig összeszedett és rendezett volt. Maga az időeredmény jól hangzik egy ilyen kihagyás után, de nehéz belelátni a fejébe, hogy ő ezzel maradéktalanul elégedett volt-e, vagy esetleg titkon vagy kevésbé titkon jobbra számított. Ha onnan közelítünk, hogy ha korábban beleáll az intenzív alapozó munkába, akkor most jobb időt ért volna el” – fogalmazott.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Sport#milák kristóf#úszás#olimpia#párizs#selmeci attila

Címlapról ajánljuk