Sport

Őrületes hajrával Milák Kristóf olimpiai bajnok 100 pillangón

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 3. 20:44

Milák Kristóf azok után, hogy hajszállal lemaradt 200 pillangón a címvédésről, 100 pillangón olimpiai bajnoki címet szerzett Párizsban.

A 200 pillangó nem sikerült neki. 

Na, persze, nekünk legyen mondva ez a „nem sikerült neki”. Léon Marchand olyan utolsó 50-es időt produkált, mint még soha senki 200 pillangón. És azzal az idővel, amit Milák akkor produkált, gyakorlatilag mindig olimpiát lehetett volna nyerni.

De bíztunk benne, hogy bár annak idején a Fókusznak is arról beszélt, hogy egy célja van Párizsban, megvédeni a 200 pillangón szerzett olimpiai bajnoki címét,…


…azért a 100 pillangó sem reménytelen.

Vártuk az esetleges Kós-Milák versenyt, de a hátúszásban eddigre már olimpiai bajnoki címet szerző Kós nem jutott döntőbe.

Milák igen, méghozzá nagyon meggyőző teljesítménnyel. Ahol így is több komoly riválissal kellett számolnia, igaz, Léon Marchand-szintűvel eggyel sem.

A legkomolyabbnak a kanadai Josh Liendo bizonyult.

Milák 50-nél csak 4.-ként fordult. Aztán begyújtotta a rakétákat. Talán még 90-nél sem ő volt az első. Na, de az a célba csapás.

Liendo 49.99, Milák 49.90!

Kilenc század! Ennyi döntött. Milák javára. 

Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás után immár Milák Kristóf is elmondhatja magáról, hogy egymást követő két olimpián nyert aranyérmet úszásban.

Nyitókép: Reuters

#Sport#úszás#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk