Sport

Csoboth Kevin a svájci zöld-fehérekhez igazolt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 10:51

Bár továbbjutást végül nem ért, így is örökké emlékezetesnek nevezhető gólt szerzett a labdarúgó-Eb-n Csoboth Kevin. Most hivatalossá vált, hogy légiósnak áll a támadó.

Csoboth Kevin az Újpesttől a svájci St. Gallenhez igazol, sajtóhírek szerint 1 millió euró körüli összegért.

„Kevin távozása nem pénzkérdés volt, hanem egy személyes döntés” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak a fővárosi klub elnöke, Ratatics Péter. „Ő úgy érezte, váltania kell ahhoz, hogy még magasabb szinten tudja folytatni a pályafutását, mi pedig a magyar labdarúgás és a magyar válogatott érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt a távozása elé. Kevinért már több mint egy éve is érkezett komoly ajánlat, ám ő a kiemelkedő fizetés és a külföldi karrier helyett akkor úgy döntött, marad és segíti a klubot a bennmaradás kiharcolásában. Ezt és minden mást, amit az Újpestért tett köszönünk neki!”

A játékos is megszólalt a klubváltás kapcsán.

„Szeretném megköszönni az Újpest FC vezetőségének a korrekt hozzáállást az átigazolásom kapcsán. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, hiszen még szinte gyerekként érkeztem, most pedig válogatott játékosként távozom. Mégis nyugodt vagyok, mert kizártnak tartom, hogy olyan helyzetbe kerüljön a klub, mint amilyenben akkor volt, amikor visszautasítottam egy komoly ajánlatot, és inkább maradtam segíteni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy mindössze öt perc NBI-es rutin mellett is megadták nekem a bizalmat, és támogattak abban, hogy a bajnokságban, sőt a válogatottban is le tudtam tenni a névjegyem. Örökre a szívemben maradtok, boldogan fogok visszagondolni az itt töltött évekre. A közös utunk most véget ért, de remélem, magamra húzhatom még az Újpest mezét!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#futball#labdarúgás

Címlapról ajánljuk