Sport

Hiába bíztunk Angliában, még nincs meg a magyar továbbjutás

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 23:01

Amennyire lehet dicsérni az angolok fanatikus drukkereit, annyira nem a játékosokat. Fodenék ezúttal sem kápráztatták el a labdarúgást szeretőket, és a végén a 0-0-val ugyan megszereték a csoportelsőséget, viszont így a magyar válogatott egyelőre nem lehet biztos abban, hogy ott lesz a nyolcaddöntőben, hiszen ahhoz angol siker kellett volna.

Kilencven perc (plusz hosszabbítás) erejéig egy kicsit minden magyarból angol szurkoló lett, hiszen Bellinghamék győzelme a Marco Rossi-csapat biztos továbbjutását jelentette volna. Ahogy várható volt, kikerült az angol kezdőből Alexander-Arnold, a helyén Gallagher kapott lehetőséget. Kényszerből megint a jobbhátvéd Trippier játszott balhátvédet, üzent is neki a barátnője Insta-storyban, hogy kitartást, mindjárt véget ér ez a rémálom.

Állítólag Southgate rosszul fogadta a dolgot, pedig ő amúgy nem figyelgeti a közösségi platformokat.

Az első negyedóra teljes unalomban telt el. A 20. percben viszont fantasztikus gólt lőttek az angolok: Trippier, Rice, Foden és Saka volt a labda útja egy háromszögelés után, Foden azonban lesen kapta a labdát, úgyhogy hiába került a hálóba a labda.

A 30. percig kellett várni az első (érvényes) angol lövésre, mondjuk Kane nem dolgoztatta meg különösebben Oblakot. Öt perccel később Foden szabadrúgásánál már legalább szükség volt Oblakra és az ő kapuskesztyűjére. A 40. percben Trippier oldalról középre belőtt labdájáról épp hogy lemaradt középen Gallagher és még inkább Kane.

És ennyi. Ez megint az a futball volt Angliától, ami miatt például Gary Lineker is mondott cifrákat. A szünetben végre beállhatott Mainoo, aki úgy berobbant a Manchester Unitedbe, hogy a legtöbb angol szurkoló a korábbi négy játékpercnél lényegesen többet adott volna neki Gareth Southgate helyében.


Az angol szurkolók rázendítettek, egy kicsit Kane-ék is feljebb kapcsoltak a fokozaton. Az 58. percben Foden szöglete után lett egy kis ribillió. Aztán megint sokáig semmi.

Southgate a 71. percben beküldte a leginkább a csapatba kiabált játékost, Cole Palmert, aki a Premier League-szezon legeredményesebb angol labdarúgója volt, de eddig nem kapott lehetőséget az Eb-n.

A 75. percben beállt Ilicic a szlovéneknél, emiatt néhányan elmorzsolhattak néhány könnycseppet.

Ahogy telt-múlt az idő, egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy az angolok két rúgott góllal nyerjék meg a csoportjukat. Persze amennyire beálltak a szlovének, nem is volt egyszerű feladat a feltörésük.

A 92. percben még felcsillant a remény, hiszen lendületesen megindultak az angolok, és kijött a figura Palmerre, aki azonban a 16-osról szinte eltörte a labdát, Oblak könnyedén védett. A hátralévő rövid időt megnyomták az angolok, a másik csereembernek, Alexander-Arnoldnak is adódott egy átlövése, de hiába.

Így végül elmaradt Kane-ék győzelme, és ezzel (egyelőre legalábbis) a magyar válogatott ezzel járó továbbjutása. A szlovének ünnepeltek, mert fennállásuk során először mentek tovább egy világversenyen a csoportból.

Mi, magyarok ennek most nem nagyon tudtunk örülni.

C-csoport, 3. forduló:
Anglia–Szlovénia 0-0
Köln, vezette: Turpin (francia)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Alexander-Arnold, 84.) – Gallagher (Mainoo, a szünetben), Rice – Saka (Palmer, 71.), Bellingham, Foden (A. Gordon, 89.) – Kane
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza (Balkovec, 91.) – Stojanovic, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlakar (G. Stankovic, 86.) – Sporar (Celar, 86.), Sesko (Ilicic, 75.)
Sárga lap: Trippier (17.), Guéhi (69.), Foden (77.), illetve Janza (22.), Bijol (73.)

Nyitókép: Reuters/Wolfgang Rattay

#Sport#labdarúgás#futball#foci-eb#anglia#szlovénia

Címlapról ajánljuk