Sport

Kikerülhet a Liverpool egyik legjobbja az angol válogatott kezdőjéből

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 15:17

Hiába a fantasztikus támadói képességek: arról cikkeznek, hogy Trent Alexander-Arnold kikerülhet az angol válogatott szlovének elleni meccsén a kezdőcsapatból.

Ahogy a torna öt nagy esélyeséről szóló cikkünkben már előrevetítettük, nem biztos, hogy megtalálja Trent Alexander-Arnold helyét az angol válogatottban Gareth Southgate szövetségi kapitány – annak ellenére, hogy a Liverpool játékosának rúgótechnikája egészen kivételes.

És valóban: a The Athletic most arról ír, hogy Conor Gallagher kerülhet be a kezdőbe Alexander-Arnold helyett az angol válogatott kedd esti (21.00), Szlovénia elleni meccsén.

Alexander-Arnold a Liverpoolban általában jobbhátvédet játszik, de ilyenkor a védőmunkájával sok esetben gond van. Southgate ezért kipróbálta őt Declan Rice párjaként, szűrő középpályásként. A kísérlet eredményessége megosztotta a közvéleményt.

A Dánia elleni mérkőzésen csak 54 percnyi játéklehetőséget kapott Alexander-Arnold, ugyanakkor három helyzetet is kidolgozott, és volt öt olyan passza a támadóharmadban, amivel fel tudta törni az ellenfél védekezését. Mindkét számadatban verte a társait.

A dánok és a szerbek elleni is Conor Gallagher váltotta Szoboszlai Dominik klubtársát, most pedig lehet, hogy kezdőként is eljött az ő ideje.

Megszólaltatták egyébként Declan Rice-t, aki eléggé élesen fogalmazott.

„Nagyon vicces, mert az emberek azt szorgalmazták, hogy Trent a középpályán játsszon. A fél ország ezt akarta, aztán amikor megtörtént, már hirtelen azt akarták elérni, hogy kikerüljön a csapatból. Ez nem fér a fejembe. Trent az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam. Elmondhatom mindenkinek: Trent tud a középpályán játszani. Láttam az angol válogatottban, láttam a Liverpoolban – és hihetetlen volt.”

Nyitókép: Reuters/John Sibley

#Sport#futball#labdarúgás#foci-eb#trent alexander-arnold#gareth southgate#conor gallagher#declan rice

Címlapról ajánljuk