Sport

Az angol fociválogatott és a social media „csodálatos” világa

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 18:40

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya elfogadja a social mediát, de nem szereti. Ettől függetlenül minden játékosa szabadon dönt arról, mennyire olvasgatja a kommenteket.

„Ne hallgass az internetre, ezek kib…t tökfejek!” – ezzel az idézettel kezdi substackes fizetős cikkét Henry Winter angol sportújságíró. Az írás szerint ezt az angol edzői stáb egyik tagja mondta az egyik játékosnak a szerdai edzésen.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya egyébként nem tiltja a közösségimédia-oldalak használatát, mert pontosan tudja, hogy hiábavaló volna. Felnőttként kezeli a játékosokat, akik között vannak olyanok, akik gyakran szörfölnek az interneten; a saját nevükre is gyakran rákeresnek.

Aztán vannak olyanok, akik teljesen kizárják. Kyle Walker például azt nyilatkozta: „Én arra koncentrálok, amit a főnök mond. És még inkább arra, amit az anyukám. Ő mindig azt mondja, hogy jó meccsem volt, úgyhogy hallgatok rá!”

Southgate maga nem figyeli a social médiát, ettől függetlenül megvan róla a véleménye arról, mit tett a mainstream médiával

Egy figura ír egy kommentet valamelyik felületen, és ebből valamelyik újság cikket ír. Ma ez a sztori.


Úgyhogy ő próbál a játékosaira összpontosítani, a realitásokról beszélget velük, arról, mi az, amit jól csinálnak, és mi az, amiben fejlődniük kell.

A nyitóképen Gareth Southgate. Fotó: Reuters/John Sibley

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#anglia#gareth southgate#Kyle Walker

Címlapról ajánljuk