Sport

Sérülten is remekeltek: az egyik szinte nem rontott passzt, a másik büntetőt védett

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 19:44

Toni Kroos és Unai Simón: két játékos, aki bravúrosan szerepelt a foci-Eb 1. körében, pedig mindketten sérülten vállalták a szereplést.

102 passz, abból 101 pontos.

Ez volt a német Toni Kroos mérlege a múlt pénteki, Skócia elleni Eb-nyitómeccsen (5-1).

Pedig Kroos sérülten futballozott! Három-négy nappal a mérkőzés előtt ugyanis komoly nyaki fájdalmai adódtak – erről a testvérével, Felixszel együtt készített podcastjében beszélt, amit a Bild szúrt ki.

A torna után visszavonuló középpályásnak nagyon érzékennyé vált a nyaka, mint amikor valaki „elfekszi” azt. „Ebben az esetben viszont nem tudtam, honnan jön a fájdalom. Az edzések alatt még rosszabb lett, akkor is, amikor semmi különöset nem csináltam. Kifejezetten rosszra fordultak a dolgok.”

Itt szólt közbe a testvér: 

Azt is elárulhatjuk, hogy két nappal a meccs előtt azt mondtad: még szerencse, hogy nem ma játszotok.

„Igen, mert akkor még több fájdalomcsillapítóra lett volna szükségem. Ez a tapasz talán ha két százalékot vett le a fájdalomból. De a meccs alatt már jól voltam. Azóta pedig még jobban.”

Merthogy Toni Kroos kineziológiai tapasszal a nyakán futballozott.

Sérülten is remekeltek: az egyik szinte nem rontott passzt, a másik büntetőt védett a foci-Eb-n
Kroos nyakán a fájdalomcsökkentő tapasz (fotó: Reuters/Leonhard Simon)

A Magyarország elleni mérkőzéssel kapcsolatban azt mondta: „Nem tökéletes a helyzet, de jobb lesz, mint pénteken.” És a mieink ellen feltehetően tapaszra sem lesz szüksége a pályán.

Ezzel párhuzamosan Unai Simón meglepő kijelentést tett. A spanyolok kapusa elárulta, hogy az Eb után meg kell operálni a csuklóját – számolt be róla a spanyol Sport.

A horvátok ellen ilyen állapotban is büntetőt hárító Simón ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a kényelmetlenség nem befolyásolja a teljesítményét. Nem is nagyon akart hosszan beszélni erről a sajtótájékoztatón. Annyival zárta le a témát, hogy majd specialisták veszik kezelésbe, és reméli, június 15-e után kerül sor a műtétre. Ez azt jelentené, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot.

A nyitóképen a horvát Petkovic büntetőjét hárító Unai Simón (fotó: Reuters/Annegret Hilse)

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#spanyolország#németország#unai simón#toni kroos

Címlapról ajánljuk