Sport

Gulácsi Péter: A magyar szurkolók miatt olyan lesz, mintha a németek idegenben játszanának

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 14:59

A magyar válogatott kapusa szerint a szurkolók támogatása döntő lehet a Németország elleni összecsapáson.

„A szurkolóink nagyon kreatívak, amikor a jegyek beszerzéséről van szó. Szerintem ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek. Hetek óta hatalmas futballeufória van Magyarországon, aminek nagyon örülünk. A szurkolóink támogatása energiát ad nekünk, ezt érezni is lehet. Ez ad nekünk lökést, amit ki is használhatunk” – mondta Gulácsi Péter, aki a Bildnek beszélt a magyar válogatott erősségeiről.

Szerinte „a szurkolók támogatása döntő lehet a Németország elleni összecsapáson”, a szerdai magyar–német Európa-bajnoki mérkőzés pedig a magyarok támogatása miatt egy idegenbeli meccsel fog felérni a német válogatott számára.

Az RB Leipzig 34 éves kapusát a Telex idézte: „Világos szerkezetünk van arra vonatkozóan, hogyan akarunk játszani. És hihetetlen a csapatszellem. Mindenki tudja, hol a helye a csapatban, és mi a szerepe. Természetesen van egy kivételes játékosunk Szoboszlai Dominik személyében, de nincs szupersztárunk. Mindenki egyenlő, mindannyian ugyanabba az irányba húzunk.”

Marco Rossiról pedig azt mondta: „Ő egy hihetetlenül jó ember. Amit sokan mondanak Carlo Ancelottiról, az rá is igaz. A személyiségét tekintve nagyon hasonlít rá. Teljesen megbízik bennünk, bizalmat ad nekünk, de aztán elvárja a teljesítményt is”.

A magyar válogatott 3-1-es vereséggel kezdte az Eb-t Svájc ellen, így a szerdai német-magyar meccsnek még nagyobb a tétje számunkra.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Sport#gulácsi péter#válogatott#kapus#német#szurkoló#stuttgart#aréna#foci#futball#foci-eb

Címlapról ajánljuk