Sport

Marco Rossi szerint ő a svájciak elleni vereség első számú felelőse

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 20:44

A magyar válogatott számára balul sikerült a Európa-bajnoki bemutatkozás. A csapat 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól, így a következő németek elleni mérkőzésen győzelmi kényszerrel kell majd játszania. A meccset követően Marco Rossi nyilatkozott a magyar játék hiányosságairól és az abban játszott saját szerepéről.

„Az első félidőben taktikai nehézséget okozott a játékosoknak, hogy Svájc 3-4-3 helyett 3-5-2-es szisztémában futballozott, mert így Aebischer túl szabadon játszott, a rivális a széleket is jobban tudta kihasználni, erre pedig nem tudtunk megfelelően reagálni, hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz" – adta hírül az MTI.

Az olasz tréner szerint nagyon nehéz megmagyarázni az eredményt és a mutatott játékot, amiért magát tartja az első számú felelősnek. 

Rossi értékelésében elmondta, hogy az elszántságon és a koncentráción kívül hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, amik két-három játékos kivétel, elmaradtak. „A svájci nagyon magas színvonalat képviselő csapat, szinte egyetlen rossz passzuk sem volt az első félidőben. A másodikban pedig kihasználták a tapasztalatukat. A szépítés után nyomtunk, közel álltunk az egyenlítéshez, de Svájc a rutinjával folyton meg tudta törni a játékot és a lendületünket” – nyilatkozta az 59 éves szakember.

Marco Rossi szerint ő a svájciak elleni vereség első számú felelőse
Fotó: Reuters


Rossi kitért arra is, hogy óriási védelmi hibákból fakadtak a svájci gólok, kiváltképpen a harmadik. Szerinte az ilyen hibákat nehéz orvosolni, mert lehet mentális probléma vagy fizikai fáradtság is az előidézője, főként ha ennyire a mérkőzés végén történik. A szövetségi kapitány kitért a válogatott soron következő, németek elleni találkozójára is.

Ha megnézzük a jelenlegi állást, és hogy Németországgal játszunk négy nap múlva, valószínűleg nem sokan fogadnának ránk. De az előző Eb-n megmutattuk, hogy fel tudunk állni egy vereség után, elvégre 1-1-et játszottunk a világbajnok franciákkal, majd hat percre voltunk a továbbjutástól Münchenben a németek ellen. 


„Persze ez egy másik német csapat, amely ezt meg is mutatta a nyitómeccsen. Ahogy korábban is elmondtam, a házigazdát tartom a torna legnagyobb favoritjának” – foglalta össze gondolatait a soron következő meccsről a magyar szövetségi kapitány.

Marco Rossi szerint ő a svájciak elleni vereség első számú felelőse
Fotó: Reuters


Murat Yakin, a svájciak vezetőedzője szintén úgy látta, hogy válogatottja meglepte hadrendjével a magyar csapatot, de elmondta, hogy ettől az eredménytől függetlenül Rossit remek edzőnek tartja és azt is elismerte, hogy a második félidő nem feltétlen úgy zajlott, ahogy azt ők elképzelték. A svájci mester továbbá fontos szakmai döntésnek tartja, hogy bár sokan nem számítottak rá, de Kwadwo Duah a kezdőben kapott helyet, aki góllal hálálta meg a bizalmat. Emellett kiemelte még a második találat szerzőjét, Michel Aebischert, valamint a meccs emberének választott Granit Xhakát is, aki a középpálya motorja volt a találkozón – írta beszámolójában az MTI.

A svájciaktól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar válogatott szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csap össze Stuttgartban.

Nyitókép: MTI/Koszticsek Szilárd

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#marco rossi

Címlapról ajánljuk