Sport

Így értékelték a magyarok legyőzését a svájci játékosok és újságok

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 17:54

Svájc 3-1-re legyőzte Magyarországot a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Ezt követően így értékeltek a különböző svájci portálok, illetve két játékos az ellenféltől.

A Tages-Anzeiger szerint egészen „grandiózus” volt a mérkőzés kezdése svájci szempontból. A tudósítók dicsérik Murat Yakin szövetségi kapitányt, amiért (a később gólt szerző) Aebischert állította a kezdőcsapatba, Shaqirit pedig a padra ültette.

A sport.ch szerint a remek csapategységnek köszönhetően tudott nyerni Svájc, és szerzett rendkívül fontos pontokat.

A 20 minuten úgy fogalmazott, Yakin meglepetésembere juttatta előnyhöz a Natit (ez a svájci válogatott beceneve). És valóban, Kwadwo Duah beállítása teljesen váratlan volt: a bolgár Ludogorecből beválogatott csatár korábban csak egyszer szerepelt a csapatban.

Az online portál álomstartról beszél, és külön foglalkozik Michel Aebischerrel, aki első svájci játékosként egyazon Eb-meccsen nemcsak gólt szerzett, de egy gólpasszt is kiosztott. Hozzáteszik, hogy Varga Barnabás szépítő találatánál „nem nézett ki jól”.

Két főszereplőt gyorsan meg is szólaltattak a svájci újságírók.

Még mindig álmodom. A második válogatottságomon az első gól, borzasztóan örülök 

– nyilatkozta Duah, aki hozzátette: „Óriási hálával tartozom Murat Yakinnak. Egyáltalán nem magától értetődő, hogy behívnak Bulgáriából. A családom és a körülöttem lévő emberek észlelték is, hogy a szurkolók kissé szkeptikusak velem kapcsolatban. Ezzel a mai góllal megmutattam, hogy tudok gólt szerezni!”

A csapatkapitány, Xhaka így értékelt: „Brutálisan fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk. Nagyon jó első félidőt produkáltunk.

Semmivel sem voltunk rosszabbak a második félidőben, egyszerűen a magyaroknak jönniük kellett az egyenlítésért.

Nagyon erős a kispadunk, és ezen a mérkőzésen is lehetett látni, hogy milyen fontosak azok, akik ilyenkor beállhatnak.”

Nyitókép: REUTERS/Wolfgang Rattay

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#magyarország-svájc

Címlapról ajánljuk