Sport

Havi 1 millió forintot is kereshet egy másodosztályú focista

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 7:51

Egyáltalán nem számít kiemelkedőnek a havi egymillió forintos fizetés a másodosztályú Nyíregyháza Spartacusnál.

Havi egymillió forint körül van az átlagos bér az NBII-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatban – mondta a klub milliárdos tulajdonosa, Révész Bálint a csakafoci.hu sportoldalnak. Az üzletember arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyit keres egy kulcsember, közölte, biztos benne, hogy „a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II-ben”, és elmondta:

Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres.

Hozzátette, hogy „ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk.” A tulajdonos a játékosokról szólva közölte, hogy „ezek a gyerekek jól érzik itt magukat.”

A Világgazdaság a fizetésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a focisták a nettó átlagbér háromszorosát keresik havonta. A gazdasági lap közölte, hogy a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset pedig 416 600 forint volt januárban.

Utóbbinak az említett 600 ezer forintos focistabér a 144 százaléka, míg az 1,3 millió forintos fizetés azt jelenti, hogy egyes nyíregyházi labdarúgók a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát kapják kézhez – írta a Világgazdaság.

Az NBI-ben közben a focisták havi átlagos fizetése négymillió és ötmillió forint körül van havonta. 

Nyitókép: A nyíregyházi Jánvári Gábor (b2) és Novák Csanád Ákos (j), valamint a kispesti Ivan Lovric (b) és Batik Bence a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2021. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Sport#labdarúgó#fizetés#bér#átlagbér#nyíregyháza spartacus fc

Címlapról ajánljuk