Sport

Szurkolás szaúdi módra: ostorral verte a focistát a lelátóról egy néző

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 19:11

A videóra vett ostoros akció nagyon gyorsan hírhedté vált, az ország futballszövetsége komoly szigorításokat tervez miatta.

Komolyan megszigorodhatnak a szabályok a leletókon Szaúd-Arábiában. Az ország futballhatósága nyomozást indított a csütörtöki eset miatt, amikor az Al Ittihad és az Al Hilal meccsén Abu Dhabiban egy szurkoló ostorral vert oda Abderrazak Hamdallah marokkói csatárnak.

A helyszínen készült felvételeken az látható, hogy Hamdallah komoly szóváltásba kerül egy nézővel a lelátón, és vizet is fröcsköl rá. Azonban a szukroló ekkor előkapot tegy ostort, és támadásba lendült. A két férfit végül a többi játékos és a nézők közösen választották szét. Végül Hamdallah megszerezte az Al Ittihad egyetlen gólját, de a csapat 1-4-re kikapott.

A szaúdi futballszövetség (SAFF) közleményében azt írta: „sokkoltak minket a szégyenteljes jelenetek”, és azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát a meccseken. „Komolyan átvizsgáljuk a magatartási szabályokat, frissítjük őket, hogy gyorsan és hatásosan tudjuk büntetni a hasonló eseteket.”

A futball egyre népszerűbb sport az arab országban, írja az al-Dzsaszíra: úgy tűnik, hogy a szaúdiak rendezhetik a 2034-es világbajnokságot is. Közben a szaúdi csapatok bődületes összegekért vásárolnak fel olyan futballsztárokat, mint Cristiano Ronaldo, Neymar, vagy Karim Benzema.

Az ostorozásról készült videót alább lehet megnézni:


Nyitókép: YouTube

#Sport#futball#szaúd-arábia#szurkoló#ULTRA#ostor#játékos#szabály#meccs#abu dhabi

Címlapról ajánljuk