Külföld

Perrel fenyegetőzik Benzema, mert egy francia miniszter iszlamista kapcsolatokkal vádolta meg

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 21:48

A miniszter azt mondta, a korábbi francia csatár „jól ismert a Muzulmán Testvériséggel való kapcsolatairól”.

Bírósággal fenyegetőzik a francia labdarúgás „rosszfiúja”, Karim Benzema, miután Gérald Darmanin belügyminiszter azzal vádolta meg, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel – írja a BBC.

Benzema korábban az X-en (Twitteren) tett közzé egy bejegyzést, amelyben közölte, imát mond a gázaiakért, akik „ismét az igazságtalan bombázások áldozatai, amelyek nem kímélik sem a nőket, sem a gyerekeket”.

Darmanin ekkor megjegyezte, hogy Benzema nem fejezte ki együttérzését az izraeli áldozatok iránt, és hogy a korábbi francia csatár „jól ismert a Muzulmán Testvériséggel való kapcsolatairól”.

A focista, aki jelenleg Szaúd-Arábiában él és a szaúdi profi ligában játszik, felhatalmazta párizsi ügyvédjét, hogy kategorikusan tagadjon, és rágalmazás miatt jogi lépésekkel fenyegesse meg Darmanint.

„Karim Benzemának soha nem volt a legcsekélyebb kapcsolata sem ezzel a szervezettel” – mondta Hugues Vigier.

„Egy bombák alatt élő civil lakosságért imádkozni nem propaganda a Hamász mellett, nem bűnrészesség a terrorizmusban, és nem is kollaboráció. Ez természetes együttérzés azzal szemben, amit sokan háborús bűnöknek minősítenek, és ami semmiképpen sem von le a [Hamász] október 7-én végrehajtott terrorista akcióinak borzalmaiból” – tette hozzá. 

Elmondta, hogy Karim Benzema Nadine Morano jobboldali képviselőnő ellen is jogi lépéseket fontolgat, aki őt „a Hamász propagandaelemének” nevezte.

Nyitókép: Francois Nel/Getty Images

#Külföld#Karim Benzema#gérald darmanin#franciaország#muszlim testvériség#iszlamista#izrael#gáza#Hamász

Címlapról ajánljuk