Sport

Megszüntették a pert, amit Szilágyi Liliána ellen indított az apja becsületsértés miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 17:50

Szilágyi Zoltán nem jelent meg a korábbi tárgyalási napokon, így a bíróság lezárta az ügyet.

Két éve állt a nyilvánosság elé Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszó azzal, hogy az apja fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta. Feljelentést nem tett, de Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt pert indított lánya ellen, a bíróság pedig Szilágyi Liliána vallomása alapján feljelentette az apát.

Decemberben azt írtuk, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást Szilágyi Zoltán ellen, mert az, amiről lánya beszélt, elévült. A becsületsértési per ugyanakkor folytatódott, ezen a héten csütörtökön tucatnyi tanút hallgattak volna meg.

A Sportál azonban megtudta, hogy nem lesz tárgyalás: a beidézettek értesítést kaptak, hogy a bíróság lezártnak tekinti az ügyet, mert a felperes, az egyébként aktív ügyvéd Szilágyi Zoltán nem jelent meg a korábbi tárgyalási napokon.

Szilágyi Zoltán korábban a Magyar Úszószövetséget is feljelentette rágalmazás és becsületsértés miatt, szerinte ugyanis a szövetség eseti bizottsága nyilvánosan marasztalta el őt a lánya által felhozott vádak ügyében. A bíróság azonban első- és másodfokon is azt állapította meg, hogy nincs alapja a feljelentésnek, az úszószövetség jogszerűen hozott létre eseti bizottságot a Szilágyi Zoltán elleni panaszok kivizsgálására és az eredmények ismertetésére.

#Sport#szilágyi liliána#becsületsértés#rágalmazás#szilágyi zoltán#per#bíróság

Címlapról ajánljuk