Sport

Elutasította a bíróság a feljelentését, amit rágalmazás miatt tett Szilágyi Liliána apja

rtl.hurtl.hu

2023. február 21. 11:49

Szilágyi Zoltán a Magyar Úszószövetséget jelentette fel, mert szerinte tisztességtelenül jártak el vele szemben. Jogerősen elutasították az ügyet.

Rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszó apja a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) ellen. Szilágyi Zoltán szerint ugyanis a szövetség eseti bizottsága nyilvánosan marasztalta el őt a lánya által felhozott vádak ügyében.

A bíróság elutasította Szilágyi Zoltán feljelentését – adta hírül a 24.hu.

Az úszónő 2021 decemberében állt a nyilvánosság elé azzal, hogy édesapja bántalmazta őt. Az úszószövetség kivizsgálta az ügyet, és ahhoz a hivatalos ítélethez tartotta magát, amely megállapította, hogy valóban történt bántalmazás – ez utóbbi gyermekelhelyezési ügy egészen a Kúriáig jutott.

Szilágyi Zoltán feljelentését a Fővárosi Törvényszék arra hivatkozva utasította el, hogy az úszószövetség nem követett el sem rágalmazást, sem becsületsértést. Bűncselekmény hiányában meg is szüntették az eljárást. 

A másodfokú bíróság jogerősen megállapította, hogy az ügyben hiányzik a jogellenesség, így a feljelentésnek semmilyen alapja nincs, a MÚSZ jogszerűen hozta létre az eseti bizottságot a Szilágyi Zoltán elleni panaszok kivizsgálására és az eredmények ismertetésére.

Szilágyi Liliána tavaly szeptemberben nyilatkozott a Fókusznak. Azt mondta, ez az ügy nem az apjáról szól, nem érdekli, mi lesz vagy nem lesz Szilágyi Zoltánnal.

 

#Sport#szilágyi liliána#szilágyi zoltán#bíróság#feljelentés#magyar úszó szövetség#bántalmazás#rágalmazás#becsületsértés

Címlapról ajánljuk