Sport

Az amputáció volt a vég kezdete - haldoklik a jégtáncbajnok, aki mindkét kezét és lábát elveszítette

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 12:23

Ahogyan korábban megírtuk, hetek óta küzdenek az olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarov életéért Moszkvában. A 2006-os olimpia 46 éves jégtáncbajnoka január elején még fellépett a jégrevüben, majd tizedikén fáradékonysággal és mellkasi fájdalmakkal került kórházba, ahol intenzív osztályra került. Később vérmérgezést állapítottak meg a szervezetében, emellett bal oldali tüdőgyulladást is diagnosztizáltak, mesterséges kómába került.

A német RTL orosz médiainformációkra hivatkozva arról ír, hogy Kosztomarov haldoklik, szervezete túl gyenge ahhoz, hogy életben tartsa, miután mindkét kezét és lábát amputálták, valamint két agyvérzést kapott. Mint írják, az orvosok mindent megtesznek, hogy megmentsék a 46 éves olimpiai bajnokot.

A lap szerint Kosztomarov kálváriája koronavírus-fertőzéssel kezdődött, amelyből súlyos tüdőgyulladás alakult ki, ezt követően masszív keringési problémák, üszkösödés lépett fel, utóbbi szövetelhalást okozott, ezért döntöttek a szakemberek az amputációk mellett.

Az orvosok mesterséges kómába helyezték, azonban a teste túl gyenge ahhoz, hogy újra felébredjen.

Az amputáció volt a vég kezdete

– mondta egy orvos az orosz woman.ru portálnak. „Minden rendszere teljesen összeomlott. Sajnos most egy természetes folyamat zajlik. A teste lassan haldoklik” – tette hozzá.

Nyitókép: Tatjana Navka és Roman Kosztomarov a 2006. évi torinói téli olimpiai játékokon a torinói Palavela pályán, Olaszországban, 2006. február 20-án. – Fotó: Clive Rose / Getty Images

#Sport#roman kosztomarov#műkorcsolya#koronavírus

Címlapról ajánljuk