Sport

Lábait és kézfejét is amputálni kellett az olimpiai bajnok korcsolyázónak

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 11:44

Hetek óta küzdenek az életéért, lélegeztetőgépen van.

A Telex cikke szerint hetek óta küzdenek az olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarov életéért Moszkvában. A 2006-os olimpia 46 éves jégtáncbajnoka január elején még fellépett a jégrevüben, majd tizedikén fáradékonysággal és mellkasi fájdalmakkal került kórházba, ahol intenzív osztályra került. Később vérmérgezést állapítottak meg a szervezetében, emellett bal oldali tüdőgyulladást is diagnosztizáltak, mesterséges kómába került.

Február eleji hírek szerint amputálni kellett az egyik lábfejét az elhalt szövetek miatt, majd két nap elteltével a másikat is. Váratlanul további komplikációk léptek fel, és a hét elején a keze ujjait, a kézfeje egy részét is el kellett távolítani.

Az Izvesztyija szerdai híre szerint a legutóbbi kézoperációk után jelentősen romlott az állapota, lélegeztetőgépen van.

A lap emlékeztet: Kosztomarov egy korszakot határozott meg a sportágban, olimpiai győzelme előtt 2004-ben és 2005-ben világbajnok lett Tatyjana Navkával. Emellett háromszoros Európa-bajnok is jégtáncban. 2006-os visszavonulása után egy nagy sikerű filmsorozatban szerepelt. 

Nyitókép: Tatjana Navka és Roman Kosztomarov  a 2006. évi torinói téli olimpiai játékok 10. napján, február 20-án, Olaszországban. – Fotó: Clive Rose / Getty Images

#Sport#műkorcsolya#betegség#oroszország#roman kosztomarov

Címlapról ajánljuk