Sport

Lubics Szilvia, a pingvin által megtámadott magyar fogorvos nyerte az ultrafutó versenyt az Antarktiszon

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 6:31

Fagypont alatti hőmérséklet, viharos szél, 5-8 kilós hátizsák.

Lubics Szilvia ultrafutó, fogorvos nyerte a „The Last Desert – Antarctica” nevű extrém futóversenyt, amelynek lényege, hogy hat szakaszon keresztül minél nagyobb távot kell lefutniuk a versenyzőknek az Antarktiszon fagypont alatti hidegben, viharos szélben, mély hóban, miközben minden felszerelésüket a hátukon lévő öt-nyolc kilós zsákban viszik, írja a 444.

A versenyen 23 ország 43 versenyzője indult, köztük 18 nő. Kizárólag tapasztalt ultrafutók vehettek részt, akik már túl vannak legalább két 250 kilométeres sivatagi versenyen. Lubics antarktiszi győzelme „azért is nagy szó, mert borzasztóan fázós” – írta férje Facebookon.

A verseny amúgy sem volt eseménytelen a futó számára: mi is beszámoltunk róla, hogy futás közben pingvin támadt rá. Erről így számolt be: „Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el”.

Korábban a Fókusz is interjút készített Lubiccsal, amikor Utah államban futott le egy csaknam négyszáz kilométeres távot. A fogorvos és háromgyermekes édesanyának a futás már közel húsz éve az életének része, de nem gondolta volna, hogy neve legendás lesz az ultrafutók körében.


Nyitókép: Facebook

#Sport#lubics szilvia#antarktisz#ultrafutó#győzelem#futás#pingvin

Címlapról ajánljuk