Sport

Marad a tradíció: a pekingi téli olimpián is kapnak ajándékóvszereket a sportolók

rtl.hurtl.hu

2022. január 26. 9:06

Annak ellenére, hogy a versenyzőket eltanácsolják a szervezők a közeli fizikai érintkezéstől, a koronavírusjárvány miatt. 

Bár a pekingi téli olimpia coviddal kapcsolatos kézikönyvében azt javasolják a sportolóknak, hogy igyekezzenek kerülni a közeli fizikai érintkezést, és még az ölelkezéstől, pacsiktól és kézfogásokól is eltanácsolják őket, a szervezők mindenkinek ingyen óvszert biztosítanak – jelentette a Reuters.

A brit hírügynökség közlése szerint az olimpia helyszínén kialakított lezárt területen lévő hotelbe megérkezett újságírók öt-öt óvszert találtak a szállodai szobájukban. Mindegyiket egyenként csomagolták be, különböző színű borítékokban, amiket egy kínai lámpás képével díszítettek.

A Reuters kérdésére a szervezők elmondták, hogy az olimpia helyszínén „megfelelő mennyiségű óvszert biztosítanak ingyen” azoknak, akik megérkeznek a külvilágtól elzárt területre. A szervezők a koronavírus-járvány miatt teljesen elkülönítik a játékokra érkezett embereket a helyiektől, hogy megakadályozzák egy esetleges járvány kitörését.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi óvszert fognak szétosztani az olimpiára érkezett emberek között. A tokiói nyári olimpiai játékok előtt a szervezők azt mondták, hogy 150 ezer óvszert osztanak szét, de azt tanácsolták a sportolóknak, hogy inkább vigyék haza, és ne az olimpiai faluban használják el azokat.

Nyitókép: A koronavírus-járvány miatt arcpajzsot visel egy ember a 2022-es pekingi téli olimpia fő sajtóközpontjában 2022. január 19-én. MTI/AP/David J. Phillip

#Sport#Külföld#peking#olimpia#téli olimpia#óvszer#koronavírus#covid#járvány

Címlapról ajánljuk