Reggeli

„Kitépték a kezemből a síró, ordító kislányomat” – fényes nappal rabolta el Ildikótól volt párja a közös gyereküket

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 8:20

Ildikó gyermekét egy héttel ezelőtt fényes nappal szó szerint elrabolták. A kislányt az édesapa elvitte magával és Ildikó azóta nem látta. Hogyan és mi történt pontosan, mik voltak az előzmények és milyen jogi lépéseket lehet tenni az ügyben? Ezekről az édesanyával Bódi Ildikóval, és ügyvédjével Dr. Kölcsényi Somával beszélgettünk.

Ildikó 2016-ban az itthoni munkahelyéről Luxemburgba került, itt ismerte meg a portugál férfit. Összeköltöztek, Ildikó várandós lett – egy kislányuk született. Sosem házasodtak össze: már a várandósság alatt elkezdte érzékelni Ildikó, hogy valami nagyon nem stimmel, egyre több volt az abúzus, főleg verbális, de később – miután lányuk, Lili megszületett – fizikai is előfordult.

A gyermek nevelése természetesen rám maradt egyedül. Amint lehetett utazni a Covid után, nagyon sokszor jöttem haza Magyarországra, itt tudtak nekem segíteni

– mesélte a nő a Reggeliben.

A férfi mindeközben zsarolta, falhoz lökte és megszégyenítette a nőt.

Úgy döntöttek, szétmennek

Amíg Lili kicsi volt, arról, hogy szülei hol és mennyi időt tölthetnek vele, nem volt bírósági megállapodás. A férfi örült annak, hogy nem kell ellátnia a kislányt, Ildikó pedig örült, hogy Magyarországon édesanyja és testvére tud neki segíteni.

Aztán volt egy pillanat, amikor a semmiből megfenyegetett, hogyha még egyszer, egy hétnél tovább maradok Magyarországon, akkor rendőrökkel hozatja el a gyereket

– mesélte el az első fenyegetést Ildikó, aki ezután fordult ügyvédhez.

fényes nappal elrabolták a gyermekét
Ildikó nyolc napja nem tud róla semmi kislányáról, aki még csak három éves. Forrás: Reggeli


Amíg nem volt bírói végzés, Ildikó hetente vitte kislányát saját költségen – aki akkor még nem volt két éves sem – Luxemburgba, hogy a volt párja is láthassa őt. Ez így ment addig, míg a kislány óvodaköteles nem lett, erről tájékoztatást is kaptak Magyarországról. Amikor elkezdődött az óvoda, Ildikó úgy döntött, mindkettőjüknek elég volt a sok utazásból. Azonban itt egy szörnyű fordulat jött.

Most fogalmam sincs, hol van a kislányom

– mondta Ildikó. Nyolc napja nem tud róla semmit. A kislányt egy hete a nőtől volt párja és annak édesapja egy bolt parkolójában, fényes nappal erővel elvette, őt pedig a földre nyomták.

Kitépték a kezemből a síró, ordító kislányomat. Betuszkolták egy kocsiba és elhajtottak. Nem tudom mi van vele, de tudom, hogy nagyon aggódik

– mondta könnyeivel küszködve a nő.

Ildikó ügyvédje úgy fogalmazott, ilyen szintű brutalitást még nem látott ügyvédi praktizálása alatt. Bár feladata, hogy ügyvédként ne vonódjon be, de nagyon nehezére esik, vallotta be Dr. Kölcsényi Soma.

  • Milyen lehetősége van a nőnek kislánya visszaszerzésére?
  • Hogyan születhetett a korábbi luxemburgi döntés, miszerint Ildikónak hetente – az apa kényelme érdekében – ki kell vinnie kislányát az országba?
  • Hol tart most az ügy?

Kiderül a fenti videóból.

Az üggyel kapcsolatban egy pszichológus is megszólalt. Mit gondol az esetről? Sérülhet-e a kislány, ha igen, menniyre? Kiderül a videóból: 

#Reggeli#rtl#Videó#Belföld#család#bűncselekmény#Bódi Ildikó#Dr. Kölcsényi Soma

Címlapról ajánljuk