Reggeli

Balogh Levente „nem a golfozós-ferraris vállalkozóktól” tanulta a kapitalizmust

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 10:47

Balogh Levente üzletember és Cápa, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa a Reggeli stúdiójában elmesélte, honnan ered az ő pénzügyi tudatossága, hogyan szívta magába családján és példaképein keresztül a vállalkozói szemléletet, és értékes tanácsokkal is szolgált az üzletemberek új nemzedéke számára. Szerinte nem a pénz a fontos, hanem tanulmányozni kell a sikeres emberek életét. 

Tavaly több mint 15 ezer fiatal hallgatta Balogh Levente előadásait, ahol azt tanítja, kétféle embertípus létezik: a vállalkozó és a manager típusú. Magát inkább az előbbi kategóriába sorolná be, ezt az anyai nagyapjától örökölte, akinek Mosonmagyaróváron volt húsgyára, és négy üzlete Budapesten. 

Ahogy a Cápa elmondta, nagyapja „tudta, hogy baj lesz”, és így mindenét eladta, de túl okos volt – ha hagyta volna, hogy elvegyék vállalkozásait, megmaradt volna a pénze. Így lett egy raklap pengője, ami viszont nem sokkal később a hiperinfláció miatt annyira elértéktelenedett, hogy közmondásosan az utcán sepregették a bankjegyeket, így végül hentesként kellett dolgoznia. Ám mindig vállalkozó szellemű volt, és ez a vállalkozó szellem unokáját is elkísérte egész életében.

A kommunizmusban felnőve Balogh Leventét más ingerek érték, mint a mai fiatalokat, de a sportolókba belenevelték a versenyszellemet – élete korai szakaszában leginkább olimpiai bajnok szeretett volna lenni, miközben elvégezte iskoláit is. Mentorának és példaképének vegyészmérnök édesapját tartja, aki úttörő szerepet játszott a magyar üdítőgyártásban, rajta keresztül tapasztalta meg a szakmát.

Balogh Levente sohasem pénzalapú befektetőként közelítette meg a dolgokat, mindig márkaépítésben gondolkodott. A kapitalista magánszférával már tizenévesen, válogatott sportolóként találkozott, amikor Görögországban járt. Nem a golfozós-ferraris vállalkozókra kell itt gondolni, hanem a cégeiket és magukat tudatosan építő vállalkozókra, és a Szentkirályi tulajdonosa az ő életüket tanulmányozva sok tudást szedett magára.

Az, hogy a Szentkirályi tulajdonosa mivel építette fel birodalmát, és hogy milyen tanácsokkal segíti a mai fiatalokat, kiderül a teljes beszélgetésből, amit a fenti videóra kattintva láthatnak.

#Reggeli#rtl#Videó#pénzügyi tudatosság#üzlet#mentor#példakép#balogh levente#Cápák között

Címlapról ajánljuk