Reggeli

Istenes Bence: Sokan azt hiszik, a boksz agresszív embereknek való

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 11:59

A Sztárbox óta folyamatosan készül és edz Istenes Bence, és erre jó oka van: a műsorvezető nemsokára a HELL Boxing Kings nemzetközi boxversenyen veheti fel a kesztyűt a Sztárbox nyerteseivel együtt, és nagyon élvezi a kesztyűzést.

A nemzetközi versenyt sokkal rigorózusabb felkészülés előzi meg, mint a tavalyi Sztárboxot, egyrészt azért, mert Bence erősebb ellenfelekkel mérkőzik majd meg, másrészt pedig már nem a nulláról indul – egy év rutinnal már sokkal jobban tudják terhelni edzői, „úgy készülök, mint egy olimpikon” – mondta.

A megmérettetésnek két ága van, összecsapnak egyfelől a profi bokszolók, a másik ágon pedig tíz ország celebjeinek meccseit láthatjuk majd, az ő meccseiket ősszel az RTL is fogja adni. Istenes Bence a 75 kilós súlycsoportban indul, és nemsokára kiderül, kikkel szemben áll majd a ringbe, de őket biztosan nem fogja ismerni, ami azért kihívást jelent – mint mondta, a Sztárboxnál legalább ellenfelei habitusáról volt némi fogalma, de a nemzetközi gálán ennyi sem segíti majd a felkészülést.

Érdekes, mennyire más volt a motivációm, mennyire mást akartam mutatni tavaly, és mennyire más fejjel megyek bele most, de ugyanolyan erővel fogok beleállni.

– magyarázta az újdonsült ökölvívó, bár hozzátette, hogy most, frissen a nyaralás után igencsak nagy erőfeszítésbe telik újból nekimenni az edzéseknek. „Egy kis pizza, egy kis tészta, édességek, kis iszogatás, és ezután elkezdeni újra… Nagyon nehéz visszaállni.”

Istenes Bencének sokat adott a boksz, bár eleve szeret új dolgokba fogni, élvezi, hogy mindig új célokat tűzhet ki maga elé, ráadásul érzi magán a fejlődést, de azért hamar rájött, nem érdemes elkapatni magát, fokonként kell venni ezt a lépcsőt:

Az ember elkezd lejárni bokszolni, aztán azt gondolja, hogy na, én már tudok bokszolni, bárkit megverek. Akkor mondták, hogy jó, tessék, akkor bokszoljatok. És akkor össze-vissza ver téged valaki.

A videóból kiderül:

  • miért tartja Istenes Bence komplex sportnak az ökölvívást,
  • hogyan készül mentálisan egy nemzetközi tornára,
  • és mi volt a pillanat, mikor elsírta magát az edzőteremben.
#Reggeli#rtl#istenes bence#Videó#Sztárbox#HELL Boxing Kings#ökölvívás#edzés#motiváció#Bulvár#Sport

Címlapról ajánljuk