Reggeli

„A testem mindent próbált elraktározni, hogy a kisfiamnak maradjon tej” – világranglistás helyett úszott Illés Fanni

rtl.hurtl.hu

2024. május 7. 11:47

Jól sikerült szülés utáni visszatérése Illés Fanni paraúszó olimpikonunknak. A sportoló szerint nincs megállás, az olimpiáról már az aranyérmet szeretné elhozni. 

 A paralimpiai bajnok Illés Fanni ezüstérmes lett az SB4 kategóriában 100 méter mellen a Madeirán zajló paraúszó Európa-bajnokság első versenynapján, szűk két évvel kisfia születése utáni első versenyén.

Örülök az ezüstéremnek, de leginkább az úszott időnek, mivel a világranglista második helyére léptem elő

Fannit a portugál versenyre kisfia és édesanyja is elkísérte. Sokáig maguk finnanszírozták édesanyja útját, de nemrég lett egy támogatójuk, aminek a sportoló nagyon örül. Hiszen így a kisfiáról is gondoskodhat a versenyek alatt. 

Hitt abban, hogy szülés után hamar visszanyeri a versenysúlyát, sokáig szoptatott, az volt a legfontosabb, aztán súlyproblémával küzdött, nehezen tudott visszafogyni, sokáig nem találták az okát, az edzés és fegyelmezett étkezés mellett, később kiderült, hogy hormonproblémái voltak, még mindig nehezen tudják orvosolni.

A testem mindent próbált elraktározni, hogy a kisfiamnak maradjon tej 

– mondta Fanni, akinek a kemény edzések és a szoptatás megterhelte a szervezetét, ezért leptinrezisztenciája lett, ami azt jelenti, hogy a sportoló szervezete több zsírt raktároz el a kelleténél. A sportoló azt mondja, ez most a legégetőbb problémája, mivel tíz kiló még pluszban még biztosan van rajta, de dietetikus segítségével próbál túllendülni a problémán az olimpiáig. 

Szeretném megvédeni a címemet. Az olasz ellenfelem most a legkeményebb, de úgy értékeltem, hogy megnyertem

– Illés Fannit az Eb-n a 100 méter mellúszás döntőjében egyébként az az olasz Giulia Ghiretti győzet le, illetve még egy kínai ellenféltől tart a parasportoló, akit csak sötét lovagként emlegetett a Reggeli stúdiójában. A paralimpikon egydologban biztos, nem fogja könnyen adni a címét a következő megmérettetésen sem. 

 

 

#Reggeli#rtl#Videó#Sport#illés fanni#szülés#férje#paralimpikon

Címlapról ajánljuk