Reggeli

Ádám Zoltán: A legélesebb pillanat, amikor eldöntöd, hogy beleállsz, vagy nem állsz bele

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 10:24

Ádám Zoltán a saját bőrén érezte, hogy mekkora ára van az őszinteségnek. A Corvinus Egyetem volt oktatóját 2023 októberében rúgták ki munkahelyéről, miután több etikai vizsgálatot indított, mert egy befolyásos családból származó diákkal kivételeztek az intézményben. Azt mondja, a legélesebb pillanata az volt, amikor eldöntötte, hogy beleáll az etikai vizsgálatba, az ugyanis nyilvánvaló volt számára, hogy érdekellentét van közte és az egyetem vezetése között. Azt mondja, onnantól már nem volt értelme visszafordulni. Az etikai bizottság első fokon ugyan elmarasztalta a vezetőket, másodfokon azonban felmentették őket egy szerinte erősen átpolitizált folyamat eredményeképpen. Ezután fordult a nyilvánossághoz. Hogy mit gondol arról, mi történt volna, ha nem ad interjút a 444-nek, és mennyire éri meg ma Magyarországon őszintének lenni, kiderül a beszélgetésből.

 

Ádám Zoltán azt mondja: a legélesebb pillanata az volt, amikor eldöntötte, hogy beleáll az etikai vizsgálatba, az ugyanis nyilvánvaló volt számára, hogy érdekellentét van közte és az egyetem vezetése között, onnantól már nem volt értelme visszafordulni. 

Az etikai bizottság első fokon ugyan elmarasztalta a vezetőket, másodfokon azonban felmentették őket egy szerinte erősen átpolitizált folyamat eredményeképpen. Ezután fordult a nyilvánossághoz. Hogy mit gondol arról, mi történt volna, ha nem ad interjút a 444-nek, és mennyire éri meg ma Magyarországon őszintének lenni, kiderül a beszélgetésből.

 

#Reggeli#rtl#Videó#ádám zoltán#corvinus#etikai vizsgálat#kirúgott oktató#Belföld

Címlapról ajánljuk